Суспільство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

12 найважливіших рис лідера

  • Джерело: vk.com.  → Ключові теги: успіх, бізнес

    Кожна людина, котра прагне бути лідером, мусить виховувати в собі специфічні риси, що будуть відрізняти їх від решти людей. Ми спробували перерахувати основні риси, якими має володіти справжній лідер.

    biznesmen.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найкращих фільмів про бізнес

    1.Врівноваженість

    Лідер повинен володіти гармонійним поєднанням якостей, без надмірностей. Зайва агресивність і зайва невимушеність шкідлива для команди лідера. Будь-яке якість повинна бути збалансованим і не повинно бути занадто вираженим.

    2.Амбітність

    Бажання добиватися чогось видимого і прагнення до реалізації свого потенціалу. Лідер розумно амбітний, він ставить перед собою високі цілі і прагне до їх досягнення. Зайва ж амбітність, у поєднанні з відсутністю цілісності може призвести до ганебної поведінки і навіть корупції.

    3.Рішучість

    Лідер рішучий. Він швидко оцінює ситуацію і приймає рішення, що приносить користь організації та групі, настільки ж швидко лідер хапається за можливості, що з'являються. Рішуче дозволяє лідеру не упускати можливості, які можуть привести його до успіху.

    4. Ентузіазм

    Лідеру властива енергійність, він рухливий і постійно рухається до мети, повний ентузіазму він знаходить нестандартні та ефективні рішення, що ведуть до успіху. Люди більш відкрито відповідають людині пристрасно і віддано відноситься до своєї справи. Лідер повинен бути джерелом натхнення, він повинен вміти мотивувати людей на дії.

    5. Впевненість у собі

    Лідер повинен бути в змозі прислухатися до свого внутрішнього голосу і твердо стояти на ногах, коли важливе рішення лягає на його плечі. Він повинен вміти висловлювати свою думку і діяти рішуче. Він повинен володіти емоційною стійкістю.

    6. Психологічна відкритість

    Це готовність брати до уваги думку та ідеї інших людей, що може істотно підвищити ефективність організації. Будучи відкритим до різних думок лідер отримує багато більше інформації для прийняття своїх рішень. Лідер обговорює з іншими людьми свої ідеї, що дозволяє приймати більш обґрунтовані рішення. А зайва закритість, страх під виглядом конфіденційності, не може ефективно просувати організацію.

    7. Реалізм

    Реалізм - щось середнє між оптимізмом і песимізмом. Оптимісти часто переоцінюють свої можливості, песимісти, навпаки, втрачають з'являються на горизонті можливості, реалісти ж, об'єктивно оцінюють ситуацію і приймають ефективні рішення. Реаліст, коли отримує інформацію, зважує її.

    8. Жага знань

    Прагнення до навчання та отримання нових знань дуже важливо для лідера, це допомагає впровадженню у виробництво, процеси і управління нових технологій. Люди, що володіють жагою знань, високоефективні в управлінні організацією і людьми.

    9. Справедливість і неупередженість

    Не можна вважати людину лідером, якщо вона змушена узгоджувати свою позицію з іншим керівником, чи відстоювати чужу точку зору. Лідер повинен бути справедливим і неупередженим. Тільки тоді він зможе побудувати довіру і повагу людей, наступних за ним.

    10. Спокій

    Лідер холоднокровний, він легко зберігає спокій, і терпимий до неоднозначності, він стійко зустрічається обличчям до обличчя з проблемами. Лідер знає, що вибухи і бурі емоцій приходять і йдуть, а значить, їх слід приймати як частину шляху, зберігаючи холодну голову.

    11. Прагнення до досконалості

    Хороший керівник не тільки підтримує високі стандарти, а й постійно піднімає планку для досягнення досконалості у всіх галузях. Лідер не стоїть на місці, він постійно розвивається, він усвідомлено сприймає навколишню дійсність і знаходить способи більш ефективного впливу на неї.

    12. Креативність

    Лідер приймає своєчасні та відповідні зміни у свої думки, плани і дії. Він шукає нові шляхи вирішення постають перед ним завдань , піддає їх зміни з метою поліпшення ефективності . Рішення лідера часто нестандартні й відрізняються високою ефективністю і новизною.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми