Суспільство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

5 помилок, які заважають знайти роботу своєї мрії

  • Джерело: work.ua.  → Ключові теги: поради бізнесменам, Робота, суспільство

    Пошук роботи мало для кого є щасливим періодом у житті. Його можна порівняти зі стресом, а вчинки людей в стресових ситуаціях далекі від ідеалу. Тому ймовірність помилок дуже висока.

    robota.jpg

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українці працюють на сезонних роботах

    У психологічно некомфортних для себе ситуаціях люди набагато швидше втомлюються, опускають руки, більше засмучуються, частіше втрачають терпіння і, відповідно, допускають різні помилки.

    У період пошуку роботи багато хто відчуває психологічний спад. В економіці є термін "рецесія", що позначає фазу економічного спаду.

    Цим же терміном можна охарактеризувати і стан здобувачів. Період в житті у них не найпростіший, а внутрішній голос часто повторює, що "все погано", навіть якщо насправді все не так критично.

    Ми зібрали 5 помилок, які допускають при пошуку роботи:

    1.Приділяти більше уваги собі, ніж роботодавцю

    Звичка думати тільки про себе, про те, що може дати робота вам, а не про те, що можете ви зробити для компанії, часто буває згубна. Не тільки в період рецесії ми намагаємося робити для себе все якнайкраще, і це природно. Але в період пошуку роботи варто подумати не тільки про себе, а й про роботодавця, і саме з таким підходом йти на співбесіду.

    Якщо ви всім виглядом будете показувати, що робота потрібна вам, а не ви потрібні цій роботі, то є великий шанс невдачі.

    2. Приймати відмову, як особисту образу

    Давайте визнаємо, що є безліч місць, куди ви б не змогли влаштуватися на роботу. Тому відмову не потрібно приймати близько до серця. Негативний досвід потрібно використовувати на благо собі. Якщо ви не підійшли роботодавцю, то ви тепер знаєте, що потрібно покращити в собі, які нюанси професійної діяльності підтягнути.

    3.Концентруватись на своєму віці

    Така людська природа - зосереджуватися на своїх недоліках, але мало хто думає про свої сильні сторони. Молодих фахівців хвилює , що в їхньому віці практично неможливо мати великого досвіду. Старших шукачів хвилює, що можуть віддати перевагу більш молодим кандидатам, а інших, що вони можуть не мати достатнього рівня кваліфікації для якоїсь посади. Але не варто повністю зосереджуватися на своєму віці.

    4.Сподіватися потрапити в " яблучко" з одного пострілу

    Хтось шукає роботу тільки завдяки своїм зв'язкам, хтось використовує тільки сайти з працевлаштування, хтось обдзвонює компанії в пошуках вакансій. Але найкращий варіант - використовувати всі можливі варіанти. Важко отримати результат, використовуючи тільки один інструмент. Розмістити резюме і чекати запрошень на роботу можна довго. Тому не варто сидіти на місці і сподіватися потрапити в " яблучко" з одного пострілу.

    5.Іти з головою в погані новини

    Так, зараз не самий райдужний період у житті. Так, багато людей втрачають роботу, і багато її шукають. Але ринок праці ніколи не зупиняється. Не приділяйте багато уваги поганим новинам. Звичайно, ЗМІ краще розкажуть, що якась компанія звільнила 20 співробітників, ніж те, що інша найняла 40.

    Не беріть в голову! Тільки вперто йдучи до своєї мети, можна її досягти. Будьте впевнені в собі, насправді саме від вас залежить результат, і якщо один спосіб не спрацював - спрацює інший.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" публікував: як розпочати бізнес: офіс чи віддалена робота?



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми