Суспільство Автор: uabiz Друкувати

8 причин перестати дивитися телевізор

  • Джерело: vk.com.  → Ключові теги: Розклад ТБ, телевізор, шоу

    Телебачення займає велику частину нашого життя. Хтось скаже, що це невід'ємна складова розвитку людини, проте ставати розумним і формувати свій світогляд можна у зовсім інший спосіб.

    the-idiot-box-how-tv-is-turning-us-all-into-zombies-500x258.jpg1. Телебачення пожирає ваш час.

    Спочатку глядачі дивилися передачі, коли у них був вільний час. Потім вигадали серіали і глядачі стали жити тоді, коли залишається вільний час від телевізора. Різні дослідження дають нам різні цифри статистики, але всі вони однаково жахливі. Сучасний міський житель витрачає на перегляд телепередач по кілька годин на день, що становить більшу частину його вільного часу. Тобто життя сучасної людини в основному складається з трьох процесів - робота, сон і телевізор. Класно, правда ж? Уявіть, що ви щодня витрачаєте 2-3 години в спортивному залі, спілкуєтесь із родиною, проводите час за цікавою книгою або написанням роману. А тепер забудьте. Ви ніколи нічого цього не зробите, якщо ви телевізійний наркоман.

    2. Телевізор робить вас нерозумними.

    Тривале надмірне споживання телебачення пригнічує наш мозок. Повна відсутність мозкової активності, спрямованої на прийняття рішень і творення, заміщена тільки пасивним споживанням інформації, перетворює людину в рослину. Можна наводити купу посилань для доказу цього твердження, але краще просто згадайте свій стан після тривалого сидіння перед екраном. Млявість, загальмованість, сплутані думки, сонливість.

    3. Телебачення робить вас гіршими.

    Сучасні продюсери добре засвоїли думку про те, що людей найбільше приваблюють секс, страх і жадібність. відтак, вони на повну використовують ці приманки. З екранів б'є кров, від хтивих стогонів доводиться приглушати звук, а на розіграш багатства збираються подивитися мільйони бідняків. Так, на деяких каналах ще залишилося кілька тямущих передач, але "погоди" на ТБ вони не роблять і їх закриття тільки питання часу. Більшість телевізійного контенту не несе у ваше життя ніякого позитиву, а тільки пробуджує низькі почуття. Чи потрібно це вам?

    4. Інформаційне передозування.

    Телебачення робить з вас не просто інформаційного ненажеру, воно калічить вас. Згадайте, як ви вчора сиділи перед телевізором і дивилися фільм, потім шоу, рекламу, новини. Кожна рекламна пауза, кожен випуск новин складається з окремих коротких сюжетів, окремих історій, які влили і перемішали у вашій голові. За вечір ви отримуєте таку кількість абсолютно непотрібної інформації, що для корисної і місця не залишається.

    5. Реклама.

    Таблетки, прокладки, пиво, банк, пиво, газована вода, прокладки, пиво, таблетки, машини, кава, газована вода, супермаркет, прокладки, пиво, Nokia, таблетки ... і знову по колу. Вам не набридло? Так, реклама дозволяє знімати передачі безкоштовно показувати їх телеглядачам. Але те, що відбувається зараз на екрані, знаходиться вже за межею цього пояснення. На деяких каналах з кожної години мовлення до 50% припадає на рекламу. Перегляд півторагодинного фільму перетворюється на заняття на цілий вечір, а шоу зірок розтягується до появи зірок на небі. Чи не занадто велика плата за право дивитися сумнівні передачі?

    6. Телебачення робить вас найнещаснішими.

    О, ці серіали! Для домогосподарок - мильні, для модників - гламурні. Ви з цікавістю починаєте слідкувати за чужим життям, потім це вас захоплює, потім це стає частинкою вас. Чужі сварки і перемир'я, весілля й розлучення, чужі думки і чужі почуття. І ось вже телевізійна героїня стає ріднішою за людину, яка спить поряд з вами.

    7. Телебачення робить вас біднішими.

    Недолік телевізора навіть не в тому, що реклама змушує нас купувати речі, які нам не потрібні. Набагато більша проблема полягає в тому, що ви абсолютно мимоволі на підсвідомому рівні переймаєтеся духом споживацтва в найгіршому сенсі цього слова. Телевізор вселяє нам, що рівень людини повністю збігається з ціною годин на її руці, а найправильнішою мрією у житті є остання модель автомобіля модної марки. Сліпа гонка за чужими цінностями робить наші гаманці порожніми, але не приносить щастя.

    8. Ваше життя важливіше за розклад передач.

    Закоренілі любителі телепередач вже давно звикли до того, що їх життя диктується розкладом телевізійних програм. Якщо по середах йде улюблене шоу, то прогулянка по парку переноситься на інший день. З вівторка по суботу йде серіал дружини - в ці дні до неї краще не підходити. Поки почалася рекламна пауза, треба встигнути швидко подзвонити батькам. Ось тільки стає не зовсім зрозуміло, хто господар вашого життя - ви чи програмний директор телеканалу?



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми