Суспільство, Податки та законодавство Автор: RomanK Друкувати

Що варто знати про отримання Карти поляка: основні зміни 2023

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: Карта поляка

    Карта поляка — це документ, за допомогою якого підтверджується приналежність людини до польського народу. Її можна отримати різними способами.

    7776_71937.jpg (181.83 Kb)

    Наприклад, на основі офіційних документів, де вказана національність особи, чи які свідчать про громадянство Польщі одного з батьків, дідуся чи бабусі, чи прабабусі та прадідуся одночасно.

    Як отримати Карту поляка: основні зміни 2023

    Минулого року українці отримали змогу забирати Карти поляків одразу в Польщі. Про це йдеться в урядовому розпорядженні.

    Згідно з оновленням, українці, які відповідають вимогам, можуть подати документи на отримання чи продовження терміну дії Карти поляка на території Польщі. Адже ще раніше громадяни України повинні були звертатися до польського консульства в Україні.

    Покроковий план дій та документи

    Насамперед потрібно звернутися у воєводство в Польщі, щоби ті записали вас на прийом. Після цього скористайтеся інструкцією:
    Подайте відповідну заяву та необхідні документи (оригінал і копія українського й закордонного паспортів, фото на документи, підтвердження польських коренів). Ви можете надати оригінал свідоцтва про народження чи інший документ вашого пращура з позначкою національності поляк.

    Після цього вас покличуть на співбесіду. Розмова відбуватиметься польською мовою, щоб перевірити ваш рівень знань. Будьте готові, що вас можуть запитати про історію Польщі та місцеві традиції.

    Підпишіть Декларацію про приналежність до польського народу.

    Як отримати Карту поляка: основні вимоги

    Перед тим, як звертатися у відповідне воєводство, потрібно переконатися в тому, що ви відповідаєте певним вимогам. Наприклад:
    у вас немає польського паспорта, посвідки на проживання чи ПМП на території Польщі.

    можете пояснити зв’язок з польською нацією (маєте базові знання історії, культури, традицій, мови тощо);
    маєте родичів-поляків або займаєтеся активною діяльністю польської нацменшини в Україні не менш ніж три роки;
    предки-поляки не були репатрійовані за угодами 1944−1957 років між Польщею та союзними республіками.

    Карту поляка оформлюють протягом двох місяців з дати подання необхідних документів. Процес подавання безплатний, а термін дії Карти — 10 років з дня видачі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми