Суспільство Автор: Ivasenko Друкувати

Найбільш поширені помилки підприємців-початківців

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: підприємець, помилки, Бізнес

    Часто люди, вирішуючи почати власну справу, допускають помилки, яких би легко було уникнути і не витрачати даремно свій час і гроші.

    147409.jpg

    Далі наводимо перелік самих основних помилок підприємців-початківців:

    1. Писати докладний бізнес-план на 50 аркушах. Не витрачайте на це свій дорогоцінний час. Єдине, що вам потрібно розуміти, так це звідки і скільки буде приходити грошей, і куди і скільки їх буде витікати. На перших порах цього більш ніж достатньо.

    2. Намагатися отримати (і ще гірше - отримувати) кредит під перший в своєму житті бізнес. Тому що шанси злити ці гроші в унітаз рівні практично 100%. Ви можете бути дуже впевненими у безпрограшності вашої ідеї, але якщо ви раніше не робили бізнес - ви не вмієте його робити, а кредит доведеться віддавати.

    3. Неправильно розставляти пріоритети. Офіс, красиві меблі, фірмовий стиль - все це речі, які не приносять вам грошей, а тільки висмоктують їх. Усвідомте найголовніше - бізнес починається з продажів, а не з візитки з написом "генеральний директор".

    4. Насамперед бігти і реєструвати юридичну особу. Не витрачайте час. Зареєструєтесь пізніше, коли зрозумієте, що пішли продажі. Адже якщо вони не підуть, сенсу в реєстрації не буде ніякого. А найголовніше: часто відсутність юрособи - це просто відмовка перед самим собою. Ви не починаєте працювати, поки йде вся ця паперова тяганина з реєстрації. А зволікання в бізнесі - це смерть.

    5. Боятися конкурентів. Нерозумно і безпідставно. Конкурентів не потрібно боятися, їх треба любити. Якщо у вашій ніші є конкуренти, то ви точно знаєте, що вона затребувана - це раз. Ви можете проаналізувати їх товари та послуги, зрозуміти, чим живе і що пропонує ринок - це два. Ви можете почерпнути у них безцінні ідеї і досвід - три. Ну і нарешті, конкуренти завжди будуть змушувати вас розвиватися і вдосконалюватися.

    6. Пропонувати неякісний товар. Чи готові ви подарувати ваш товар вашій мамі? Вашої коханій дівчині? Чи не будуть у вас від сорому горіти вуха? Бізнес, побудований на продажі посередності, і сам є посередністю. Працюйте над якістю!

    7. Намагатися робити все самому. Так, делегувати складно, та, ніхто не зробить краще, ніж ви. Але, намагаючись робити все самостійно, ви своїми власними руками задушите свій бізнес.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми