Суспільство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Поради: як захиститись від рейдерства?

  • Джерело: bigmir.net.  → Ключові теги: рейдери, захист, бізнес

    Захищати свою фірму потрібно весь час, а не лише тоді коли атаки вже почались.

    rei.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий український канал атакували рейдери

    Сьогодні стати жертвою сірого, або чорного рейдерства можуть будь-які підприємства, що не мають системи управління, не мають "зв’язків" в контролюючих органах.

    По-перше, рейдерство можливе через недосконале українське законодавство в цілому, що створює прогалини у функціонуванні державних інститутів, таких як судова система, органи внутрішніх справ, реєстраційні органи.

    По-друге, що забезпечує підґрунтя для рейдерства, це саме людський фактор, який може включати в себе і жагу наживи, і певний азарт.

    На даний момент існують досить багато поширених видів поглинання, серед яких: умисне доведення до банкрутства, скупка дрібних пакетів акцій, цілеспрямоване зниження вартості підприємства і придбання його активів.

    Ґрунтовно дослідив проблему рейдерства та актуальні шляхи протидії йому власник міжнародної юридичної компанії "Гапоненко Роман і партнери" Роман Іванович Гапоненко.

    Суть розробленої програми антирейдерських заходів полягає в унеможливленні для сторони, що атакує використовувати будь-які заходи впливу або примусу, використання адмінресурсу.

    Потенційна жертва має налагодити чітку та прозору системи управління активами та корпоративними правами, що буде запобіжником інсайдерських схем та покладе початок формування системи юридичної безпеки бізнесу.

    І пам’ятайте, що найкраще вирішення наведеної проблеми це попереднє її запобігання, що не дає можливості їй статися, а не похідне "відвойовування", тому подумайте про безпеку свого бізнесу завчасно.

    Нагадаємо, що раніше "Бізнес" писав, що Верховна Рада ухвалила антирейдерський закон



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми