Суспільство Автор: uabiz Друкувати

Принципи побудови успішної команди

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Команда

    Іноді, щоб проект досягнув успіху недостатньо лише одних зусиль, енергії та часу. А потрібна команда, енергійна, відповідальна та креативна.

    kompany2.jpgОсь чого не треба робити при підборі команди:

    1. Ви прагнете зібрати команду для роботи над проектом з людей, схожих на вас.

    Наслідки:[/i] Ви отримуєте "однобоку" команду. Спільними виявляються не тільки сильні сторони, але і слабкі. Насправді потрібно, щоб слабкі сторони одних компенсувалися сильними сторонами інших. Так, "генератор ідей" мало замислюється про можливість їх практичного просування, в той час як людина практичного складу не любить відволікатися на "політ фантазії".

    2. Ви дбаєте про безпеку свого бізнесу і запросите в команду друзів і родичів.

    Наслідки:[i]
    Складно знайти в колі родичів всіх тих, хто володіє необхідними знаннями та навичками. А головне - підтримувати дисципліну в такій команді - вельми складна справа.

    Реймонд Белбін (Великобританія) - доктор психологічних наук, випускник Кембриджа, творець теорії та моделі "Ролі в команді менеджерів", виявив, що в командах, які успішно працюють, люди виконують певний набір ролей.

    У підприємницькій команді найбільш важливі такі ролі:

    ГОЛОВА

    Організовує злагоджену колективну роботу членів команди, найкращим чином розподіляє ресурси команди. Очевидно, що без цієї ролі результативна робота над спільною справою неможлива.

    РОЗВІДНИК

    Активно досліджує корисні для команди можливості, що з'являються в зовнішньому оточенні фірми. Гарне виконання цієї ролі дозволяє фірмі швидко пристосовуватися до змін ринку і отримувати вигоду з того, що складається навколо.

    ВИКОНАВЕЦЬ

    Прагне до ретельного, вчасного виконання усіх справ. У підприємницькій діяльності неминуче з'являються справи, виконання яких не приносить задоволення. Тому в команді повинні бути люди, які просто роблять те, що потрібно зробити. Крім цього, бажано, щоб члени команди могли виконувати ще ряд корисних ролей:

    ФОРМУВАЧ

    Активно дискутує, прагнучи до того, щоб команда приймала дійсно продумані та оптимальні рішення.

    ДОВОДЧИК

    Стежить за тим, щоб намічені командою справи обов'язково доводилися до отримання потрібного результату.

    КОЛЕКТИВІСТ

    Підтримує "командний дух", допомагає членам команди згладжувати розбіжності, що виникають.

    МИСЛИТЕЛЬ

    Глибоко обмірковує що відбувається і допомагає знаходити нові, нетрадиційні рішення.

    ОЦІНЮВАЧ

    Критично оцінює досягнуті результати і допомагає дотримуватися прийнятих стандартів якості виконання тієї чи іншої роботи.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми