Суспільство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

ТОП-5 найгірших менеджерів 2013 року

  • Джерело: bigmir.net.  → Ключові теги: топ, Microsoft, BlackBerry, менеджер

    Американське видання Forbes склало список найбільш неефективних керівників 2013 року, що минає 2013 року.

    Ейке Батіста, гендиректор і голова правління EBX Group.

    batista.jpg

    Бізнес- імперія бразильського мільярдера Ейке Батісти близька до краху. У жовтні продефолт оголосила нафтова компанія OGX. На межі банкрутства балансує й інша фірма Батісти - оператор танкерних перевезень OSX. Мільярдер неодноразово хвалився, що належать OGX розвідані запаси нафти перевищують 10,8 млрд барелів. Виявилося, що значна частина "чорного золота" залягає в недоступній для видобутку місцевості. Як підсумок: втрата довіри інвесторів і загальні втрати в розмірі приблизно $ 30 млрд.

    Рональд Джонсон , колишній гендиректор JC Penney.

    dzhonson.jpg

    Джонсон, до 2011 року успішно керував роздрібним підрозділом Apple, у мережі універмагів JCPenney послужив погану службу. Очоливши цей прибутковий бізнес, менеджер вирішив, що той недостатньо елітний. Виправити ситуацію, за задумом Джонсона, повинна була скасування знижок і розпродажів.

    Потім J.C. Penney змінила логотип і почала дорогу рекламну кампанію у ЗМІ. Покупці змін не оцінили. В результаті, весь той час, поки Джонсон залишався біля керма, мережа несла збитки. На момент звільнення Джонсона в квітні 2013 -го акції JC Penney, що коштували до його приходу $ 42 , торгувалися по $ 14.

    Едді Ламперт, гендиректор і голова правління Sear Holdings.

    eddi.jpg

    У 2003-му, будучи керівником хедж-фонду ESL Investments, Ламперт врятував від банкрутства мережу торгових центрів Kmart. У 2005 -му він придбав оператора магазинів Sears і об'єднав його бізнес з Kmart під крилом компанії Sears Holdings. На думку Ламперта, запорукою успіху роздрібної імперії мали стати інвестиції в IT та клубні програми. Цей план не спрацював. У лютому 2013 -го Ламперт став гендиректором Sears Holdings. Його спроби скорочувати витрати, розпродавати активи і викуповувати акції не дали ефекту. У результаті - падіння курсу акцій і збитки $ 800 млн за перші три квартали 2013-го.

    Торстен Хейнс, колишній гендиректор BlackBerry.

    blekberri.jpg

    Хейнс очолив канадську BlackBerry в складний для неї час. Виробник, який колись претендував на лаври лідера ринку смартфонів, стрімко скочувався на позиції аутсайдера. Ставши біля керма BlackBerry на початку 2012 -го, Хейнс оголосив, що ніяких різких змін в її бізнесі не планує. Менеджер поклав надію на те, що компанію врятують нові смартфони на платформі BlackBerry 10. Однак його очікування не виправдалися: журналісти і покупці зустріли новинки прохолодно.

    Влітку 2013 -го компанія оголосила про збитки в розмірі $ 1 млрд і скорочення персоналу. Спланована Хенсен операція з продажу BlackBerry інвестиційному фонду Fairfax Holdings за $ 4,7 млрд провалилася. Невдачливого гендиректора відправили у відставку. За час його керівництва курс акцій BlackBerryрухнул на 60 %.

    Стів Балмер, гендиректор Microsoft.

    maikrosoft.jpg

    З ім'ям Балмера, який очолив софтверний гігант у 2000-му, пов'язують серйозні успіхи компанії в корпоративному сегменті. Але і стратегічних прорахунків Балмер, за його власним визнанням, допустив більш ніж достатньо. Слабкі позиції в сфері інтернет-пошуку, запізнення з виходом на ринок мобільних пристроїв, упущені можливості на ринках - ось далеко не повний список його невдач. За час керівництва Балмера, курс акцій Microsoft впав на 36 %.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав про ТОП-5 відомих акторів, які мають власний бізнес



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми