Суспільство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

ТОП-5 найкращих фільмів про бізнес

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: фільми про гроші, бізнес, освіта

    Справжнього хорошого кіно про бізнес не так багато, тому ми вирішили скласти список фільмів, що рекомендують до перегляду у світових бізнес-школах.

    kino.jpg

    1 . Помінятися місцями ( Trading place , 1983)

    Режисер: Джон Лендіс
    У ролях: Ден Ейкройд, Едді Мерфі

    Фільм розповідає про життя бізнесмена Луїса Уінтропа Третього, що керує найбільшою компанією на Уолл-Стріт. Його життя змінюється відразу, коли його боси, брати Дьюк заключили парі, що буде, якщо багатий втратить свою роботу, будинок, зв'язку і несподівано стане жебраком. Вони взяли першого-ліпшого вуличного кишенькового злодія і поставили його на місце Луїса Уінтропа. Фільм змушує задуматися про те, чого люди хочуть від кар'єри і від життя.

    В опитуванні Bloomberg цей фільм рекомендував до перегляду Джозеф Томас, декан бізнес школи Johnson School при Cornell University.

    Цитати з фільму:

    "Думай по крупному і позитивно. Не показуй слабкості нікому. На місці чіпляйся в горло. Дешево купив, дорого продав. Страх - не наша проблема".

    " Тут в Нью-Йорку торгують усім : золотом , сріблом , платиною , паливом , пропаном , какао і цукром і, звичайно ж, замороженим концентратом апельсинового соку ".

    2 . Уолл - Стріт ( Wall Street , 1987) , а також продовження Уолл Стріт - гроші не сплять ( Wall Street : Money Never Sleeps , 2010)

    Режисер: Олівер Стоун
    У ролях: Чарлі Шин , Майкл Дуглас , Шайа Лабаф

    Перша частина розповідає історію молодої людини Бада Фокса, який мріє надати серед справжніх ділків з Уолл - Стріт, але розривається між моральним і етичним вихованням, яке дав йому батько і тими уроками, що викладає справжній фінансист Гордон Гекко. У другій частині фільму Гордон Гекко виходить на свободу і намагається знову добитися фінансового успіху і починає співпрацювати з молодим трейдером Джекобом Муром.

    Фільм був рекомендований Бобом Даммоном, декан Carnegie Mellon University.

    Цитати:

    "Інформація - найбільш цінний з відомих мені товарів".

    " Гроші змушують нас робити те, що ми не хочемо робити".

    3. Американці ( Glengarry Glen Ross , 1992)

    Режисер: Джеймс Фоулі
    У ролях: Джек Леммон, Аль Пачіно

    Якщо хочете дізнатися про життя торгових агентів, то цей фільм для вас. Картина демонструє, як слабких і нездатних змінити своє життя людей, так і тих, які забирають від життя все, не озираючись на конкурентів .

    Рекомендує Томас Джиліан, декан University of Texas .

    Цитати:

    "Містер , ти зараз поїдеш додому на ганебному " Хюндаї " , а я на BMW за вісімдесят тисяч. Це і є моє ім'я".

    " Запам'ятай: якщо хочеш щось продати , не відкриєш рота , не розібравшись у ситуації".

    4 . Бойлерна ( Boiler Room , 2000)

    Режисер: Бен Янгер
    У ролях: Джованні Рібізі , Він Дизель

    Історія про шулера Сета Девіса, який влаштовується на роботу брокером в дрібну інвестиційну компанію. Через час Девіса підвищують до брокера, але ділок не знає про те, що компанія продає клієнтам акції неіснуючих компаній.

    Фільм рекомендував Рик Лайонс, декан University of California

    Цитати:

    "Ви велике майбутнє цієї фірми, свіжі сили компанії, ви хочете грошей - це добре. Хто каже, що не в грошах щастя, - ідіот" .

    " Дивився фільм " Американець" ? Пам'ятаєш гасло героя ? Завжди закривай операцію. Це твоя мета, зрозумів ? "

    5 . Межа ризику ( Margin call , 2011)

    Режисер: Джей Сі Чендор
    У ролях: Кевін Спейсі , Пол Беттані

    Картина показує велику інвестиційну компанію, що знаходиться на межі краху. Її падіння потягне за собою всі фінансові ринки світу. Тільки що звільнений працівник банку передає справи своєму колишньому помічнику. Той починає розбиратися в паперах і розуміє, що майже всі цінні папери, в яких зосереджені всі активи банку, виявляються мильними бульбашками. Через кілька годин, після цього відкриття він збирає аналітиків банку, яким належить за кілька годин позбутися токсичних" активів.

    Фільм був рекомендований Джуді Оліан , деканом UCLA Anderson School of Management

    Цитати:

    "Знаєте , що відчуває людина на краю прірви? Це не боязнь падіння, а боязнь того, що він може стрибнути. Та пішло воно. Не сьогодні" .

    " Великий успіх не є ознакою великого розуму ".



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми