Тарифи. Ціни. Штрафи, Транспорт та авто Автор: RomanK Друкувати

Названо штрафи за "єврономери" у 2021

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: штрафи, єврономери

    На сьогодні штрафувати власників автомобілів на іноземній реєстрації мають право як працівники поліції, так і працівники митниці.

    6660_avtomobili-bu.jpg (89.58 Kb)

    Поліція. Кодексом про адміністративні правопорушення поліції надано право штрафувати водіїв за керування автомобілем на іноземній реєстрації, які своєчасно не вивезли автомобіль за межі України, та за керування автомобілем з іноземними номерними знаками іншою особою, ніж та, яка ввезла автомобіль на територію України.

    Штраф становить 8 500 грн. і виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення (ч.8 ст. 121 КУпАП). На перший раз автомобіль не вилучається.

    Якщо порушення скоєно цим же водієм повторно протягом року, то штраф становить вже 17 000 грн. Одночасно водій позбавляється права керування строком на 1 рік з платним вилученням авто або без такого (ч.9 ст. 121 КУпАП). За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу, складеного поліцейським на місці зупинки. До вирішення справи в суді автомобіль затримується на штраф-майданчику.

    Зазначені штрафи не звільняють громадян від застосування штрафів працівниками митниці, передбачених Митним кодексом. При цьому, у разі виявлення автомобілів, які перебувають в Україні з порушенням митних правил, працівники поліції наділені повноваженнями щодо інформування про такі факти митної служби для застосування санкцій відповідно до Митного кодексу.

    Митниця. За перевищення терміну тимчасового ввезення або транзиту більш ніж на тридцять діб, а також втрату цих автомобілів, передбачено штраф 170 000 грн або їх конфіскацію (ч.6 ст. 481 та ч. 6 ст. 470 Митного кодексу).

    За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу, складеного співробітником митниці. Протоколи виносяться при перетині громадянами кордону або в приміщенні регіональної митниці після запрошення громадянина для дачі пояснень щодо причин невивезення автомобіля. До вирішення справи в суді автомобіль затримується на штраф-майданчику.

    При цьому отримання зазначених штрафів не звільняє власника «єврономера» від обов’язку вивезти авто за межі України. Якщо автомобіль не буде вивезено за межі митної території України або не буде розмитнено, то до власника «єврономера» можуть бути застосовані нові штрафи.

    Більш лояльно ставляться до цього питання суди, які при правильній юридичній аргументації закривають провадження у справах без накладення штрафу.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми