Тарифи. Ціни. Штрафи Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Сікорський розповів, коли Україна отримає безвізовий режим з ЄС

  • Джерело: telegraf.com.ua.  → Ключові теги: політики, Росія, Україна

    Міністр закордонних справ Польщі вважає, що перед Україною є два сценарії: Європейський союз чи Митний союз. Про це він сказав в ефірі "Польському радіо".

    sik.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не запроваджуватиме візи для українців

    За його словами, в цілому, існує 4 сценарії розвитку подій в Україні. Два з них - реальні, а ще два менш ймовірні. Реальні - це підписання Україною Угоди з ЄС або ж вступ до Митного союзу.

    Якщо Україні вдасться підписати договір з ЄС, то вона може почати процес реформ, після чого буде розблокована багатомільярдна допомога від МВФ. У цьому випадку піде шляхом Центральної Європи і буде будувати ефективну і менш корумповану економіку.

    Другий варіант розвитку подій - Митний союз . У цьому випадку Росія може знизити ціни на газ, і Україна отримає кредити, а також відстрочку виплати боргів.

    Що стосується "не дуже реальних сценаріїв", то представник Польщі назвав серед них тиск з боку Євросоюзу на владу Росії - щоб ті припинили економічний шантаж України. Крім того, можливе виділення ЄС фінансової допомоги Україні .

    За словами Сікорського, пропозиція ЄС щодо України залишається в силі. Асоціація з ЄС відкриє для України можливість макроекономічної допомоги з боку ЄС. Крім того, МВФ розблокує другий транш кредиту.

    Міністр закордонних справ Польщі зазначив, що для українців важлива відміна візового режиму. Водночас, Сікорський підкреслив, що для цього українська влада має виконати технічні вимоги : прийняти закон про реадмісію, запровадити біометричні паспорти і бази даних виданих паспортів. Крім того, Україна повинна ефективно контролювати власні кордони.

    "Як тільки Україна виконає ці вимоги , то буде воля впровадити безвізовий режим", - сказав Сікорський.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав скільки коштує фальшива віза.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми