IT технології та телекомунікації Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

10 невідомих фактів про провідного розробника Apple

  • Джерело: vk.com.  → Ключові теги: Apple, iPhone, дизайн

    Англо-американський дизайнер Джонатан Пол Айв людина, що розробила дизайн для MacBook Pro, iPod та iPhone. За його розробки, королева Великобританії Єлизавета II нагородила Айва орденом Британської імперії.

    aiv.jpg

    10 фактів про Джонатана Айве, яких ви не знали:

    1. Весь у батька. Майк Айв був ювеліром і викладав ювелірна справа в коледжі. Саме він прищепив синові любов до створення унікальних речей, ручної роботи і творчості.

    2.Айв придумував мобільні телефони, ще будучи школярем. Один з викладачів Джонні згадує: "Ще в старшій школі він малював мобільні телефони продумані до найдрібніших деталей, тонкі - як ті, що ми використовуємо зараз".

    3.Одним з його перших проектів після коледжу був дизайн туалету. У 1989 році Айв почав роботу в дизайнерському бюро Tangerine і отримав замовлення на дизайн унітазу, біде і раковини. На жаль, замовник відмовився від його послуг, так як проект Айва виявився занадто дорогим для виробництва.

    4.Айв хотів покинути Apple, незадовго до повернення Джобса в компанію. Джон Рубінштейн, який займав на той момент посаду віце -президента Apple, зробив йому велику надбавку до зарплати і переконав залишитися. "Ми говорили йому, що збираємося боротися і подолати всі труднощі, і що коли ми, нарешті , піднімемо компанію - вона увійде в історію." - розповідає Рубінштейн : " Нескінченно твердячи це, нам все-таки вдалося його утримати".

    5.Айв був одним з тих, хто прищепив Apple любов до білого. Колишній дизайнер Apple Дуг Сатзгер розповів, що спершу Джобс був категорично проти використання білого кольору і погодився лише на відтінок moon gray. "Основна річ, якої Джонні навчився в Англійській дизайнерської школі - використання білого кольору, і саме його він подарував Apple" .

    6.Джонні обожнює техно. Саме цей музичний напрямок часто грає в надсекретної дизайнерської лабораторії Apple, яку описують як обитель хаосу, незрозумілих шумів і дизайнерів, що катаються на скейтах і грають у футбол.

    7.У нього є власний офіс в лабораторії дизайну, який описують як "скляний куб" всередині якого лише стіл, крісло і лампа. І ніяких сімейних знімків. Студія, де працюють дизайнери, надійно вкрита від сторонніх очей, навіть керівник такого рівня, як Скотт Форсталл, колишній віце-президент з iOS, не мав права зайти всередину.

    8.Айв не може розповідати дружині про те, над чим в даний момент працює. Також, на відміну від багатьох своїх колег в Apple, він ніколи не бере своїх дітей з собою на роботу.

    9.Айв був одним з двох людей, яких Стів Джобс побажав побачити після операції з видалення пухлини підшлункової залози в 2004 році. Другою людиною була дружина Джобса, Лорен.

    10.Ті, хто працює з Айвом, кажуть, що він ніколи не хотів стати головою Apple. Один з колишніх дизайнерів Apple сказав: "Джонні ніколи не цікавило те, що пов'язано з управлінням компанією. Тільки творчість."

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple та Microsoft "зчепилися" з Google у суді



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми