IT технології та телекомунікації Автор: uabiz Друкувати

16 способів "гуглити" як професіонал

  • Джерело: vk.com.  → Ключові теги: Google, ІТ-технології

    Ви думали, що досконало вмієте користуватись Google? проте це не так. знаменитий пошуковик має стільки потаємного, яке може знадобитись Вам.

    jakwsegzjlg.jpgВиключення з Google пошуку

    Щоб виключити з пошукової видачі якесь слово, фразу чи символ, досить перед ним поставити знак "-" (мінус), і воно не з'явиться в результатах пошуку.

    Пошук за синонімами

    Використовуйте символ "~" для пошуку схожих слів до запиту. Наприклад в результаті вираження: "~ кращі фільми-кращі" ви побачите всі посилання на сторінки, що містять синоніми слова 2кращі", але жодне з них не міститиме цього слова.

    Невизначений пошук

    На той випадок, якщо ви не визначилися з конкретним ключовим словом для пошуку, допоможе оператор "*". Наприклад фраза "краща програма * фотографій" підбере сторінки, які розповідають про кращі програми для оформлення, перегляду, редагування фотографій.

    Пошук на вибір з варіантів

    Використовуючи оператор "|", можна здійснити Google-пошук за кількома сполученнями фраз, замінюючи кілька слів у різних місцях. Наприклад, введемо фразу "купити чохол | ручку" видасть нам сторінки, що містять або "купити чохол", або "купити ручку".

    Значення слова

    Щоб дізнатися значення того чи іншого слова, досить ввести в пошуковий рядок "define:" і після двокрапки шукану фразу.

    Точне співпадіння

    Для знаходження точного збігу пошукової видачі із запитом досить укласти ключовики в лапки.

    Пошук за певним сайтом

    Щоб здійснити пошук ключових слів тільки по одному сайту, достатньо додати до шуканої фрази "site:".

    Зворотні посилання

    Щоб дізнатися розташування посилань на сайт, що Вас зацікавив достатньо ввести "links:" і далі адресу сайту, що Вас цікавить.

    Конвертер величин

    Пошукова система Google також уміє конвертувати величини за запитом користувача. Наприклад, нам потрібно дізнатися, скільки становить 1 кг в фунтах. Набираємо наступний запит: "1 кг в фунтах"

    Конвертер валют

    Для того, щоб дізнатися офіційний курс валют набираємо такий пошуковий запит: "1 [валюта] в [валюта]". Можна, також швидко дізнатися скільки буде, наприклад "100 доларів в рублях".

    Місцевий час

    Якщо хочете дізнатися місцевий час, то використовуйте синтаксис: "час" і назву міста.

    Google калькулятор

    Досить ввести приклад у рядок пошуку і він видасть результат.

    Пошук за типами файлів

    Якщо вам необхідно знайти щось по конкретному типу файлу, то у Google є оператор "filetype:" який здійснює пошук по заданому розширенню файлу.

    Пошук кешованої сторінки

    У Google є власні сервери, де він зберігає кешовані сторінки. Якщо потрібна саме така, то скористайтеся оператором: "cached:"

    Прогноз погоди у конкретній місцевості

    Досить ввести "погода" і місто.

    Перекладач

    Можна перекладати слова відразу, не відходячи від пошуковика. За переказ відповідає наступний синтаксис: "translate [слово] into [мова]jakwsegzjlg.jpg



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми