IT технології та телекомунікації Автор: RomanK Друкувати

ТОП новинки Мобільного конгресу-2017

  • Джерело: segodnya.ua.  → Ключові теги: ІТ

    На MWC 2017 Барселоні маркетологи перевіряють ринок "закосами" під ретро-телефони, але все ж головну ставку роблять на сучасні тренди.

    6214_38_main_new_18272112.jpg (63.7 Kb)

    Смартфони Nokia

    Бренд Nokia розгубив колишню славу, але його новий власник в сегменті мобільного зв'язку – фінська компанія HMD Global зробила спробу втрутитися до боротьби лідерів, представивши лінійку нових Android-смартфонів з трьох моделей.

    Корпус бюджетного Nokia 3 обрамляє алюмінієва рамка, а п'ятидюймовий дисплей захищений склом CorningGorillaGlass. Смартфон працює на чотириядерному чіпі MediaTek з частотою 1,3 ГГц, має 2 Гб оперативної пам'яті і вбудований накопичувач на 16 Гб.
    Можна поставити карту пам'яті до 128 Гбайт. Ззаду стоїть 8-мегапіксельна камера з апертурою f/2.0, спереду – ширококутова камера також з 8-мегапіксельним датчиком. Ємність акумулятора – 2650 мА*год. Рекомендована ціна 147 доларів.

    Середній Nokia 5 – корпус також виконаний з алюмінію, 5,2-дюймовий HD-дисплей CorningGorillaGlass. Чіпсет QualcommSnapdragon 430 і графічний процесор QualcommAdreno 505, завдяки їм модель має високу продуктивність. Має 2 Гб оперативної пам'яті, накопичувач на 16 Гб і підтримку карт пам'яті до 128 Гб. Ззаду стоїть 13-мегапіксельна камера з f/2.0, подвійним спалахом і фазовим автофокусом. Спереду розташована 8-мегапіксельна камера з кутом огляду 84 градуси. Акумулятор на 3000 мА*год. Рекомендована ціна 199 доларів.

    Флагман Nokia 6 обладнаний 5,5-дюймовим Full HD дисплеєм, його корпус являє собою моноблок, виточений з алюмінію. За звук відповідають DolbyAtmos, інтелектуальний підсилювач. Всередині 3 Гб оперативної пам'яті і накопичувач на 32 Гб. Рекомендована ціна 242 долара.

    Псевдоретро Nokia 3310
    Ремейк дуже популярного на початку 2000-х телефону Nokia 3310 оснащений камерою всього в 2 мегапікселя, MicroSD-слотом і MP3-плеєром. Повідомляється, що його час роботи становить 22 години в режимі розмови і місяць в режимі очікування. Коштуватиме нова Nokia 3310 в середньому 49 євро (що не так уже й мало як на теперішній час).

    Це не смартфон, а "просто" мобільний телефон, який надає доступ до інтернету тільки частково – у вигляді кількох базових функцій. Він не підтримує стандарти 3G і 4G, працюючи на повільнішому 2,5G. Операційна система S30 +.

    Смартфони Sony
    Модель Xperia XZ Premium належить до топового сегменту. Її дизайн характерний для лінійки Xperia, проте бічні грані вже не такі гострі. На передній панелі знаходяться стереодинаміки. Головна особливість – 5,5-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 3840х2160 точок. Він підтримує відтворення HDR-контенту, який відрізняється яскравими кольорами і високою контрастністю. Проте ігри та інші графічні матеріали показуватимуться в Full HD. ПроцессорSnapdragon 835, 4 Гб оперативної пам'яті і 64 Гб – вбудованої. Для зберігання 4К-відео цього явно мало, тому розробники встановили слот для карт пам'яті microSD. Основна камера 19-мегапіксельна, фокусування відбувається за 0,03 секунди. Є режим сповільненої зйомки (960 кадрів на секунду). Орієнтовна вартість близько 800 доларів.

    XperiaXZs – компактніша модель з 5,2-дюймовим IPS LCD Full HD-дисплеєм. Серед його ключових особливостей можна відзначити захищений за стандартом IP68 корпус, 19-мегапіксельну основну камеру, Snapdragon 820 і 4 Гб оперативної памяті. Роздрібна ціна – 699 доларів.
    Ще два смартфона: Xperia XA1 Ultra і просто XA1 належать до середнього класу. Перший з них має 6-дюмовий екран, другий – 5-дюймовий. Ціна молодшої моделі – 299 доларів.

    Смартфони Moto
    Компанія Lenovo представляє нове покоління недорогих смартфонів Moto G, що відрізняються великим часом автономної роботи, якісними камерою і дисплеєм, а також металевим корпусом. Вони працюють під управлінням Android 7.0 Nougat, оснащені сканером відбитка.

    Модель G5 оснащена 5-дюймовим екраном (1920х1080 пікселів), акумулятором ємністю 2800 мА*год, 13 Мп камерою і 1,4 ГГц восьмиядерна процесором. У моделі G5 Plus екран більше – 5,2-дюйма, але виробник робить акцент на тому, що вона оснащена найпросунутішим 12-мегапіксельним модулем в своєму класі, камера якого моментально фокусується, а завдяки світлосильному об'єктиву з діафрагмою f/1.7 якісні знімки можна отримувати і при поганому освітленні.

    Планшети Samsung
    Традиційно в Барселоні Samsung показує свою нову флагманську модель смартфона, але цього разу проведе презентацію Galaxy S8 окремо – 29 березня. Тому цвяхом його експозиції стали планшети.
    Перший з них – GalaxyTab S3 – є майже повною копією AppleiPadPro, що працює під Android (версія 7.0). У нього такий же екран – 9,7-дюймовий з роздільною здатністю 2048х1536 і співвідношенням сторін 4:3, відмінність лише в тому, що Samsung використовував SuperAMOLED-дисплей, а Apple – IPS. Ті ж чотири динаміки, які адаптують звук під орієнтацію екрану. Є і роз'єм для підключення фірмової клавіатури. Стилус має ту ж функціональність. Процесор Snapdragon 820, 4 Гб оперативної і 32 Гб вбудованої пам'яті. Ціна – 679 євро за версію з Wi-Fi і 769 євро – за LTE-модифікацію.

    SamsungGalaxyBook представлений в двох варіантах, з дисплеєм 10,6 дюйма і 12 дюймів. Його ключова особливість полягає в процесорах Intel і операційній системі Windows 10. Цей планшет призначений для професійного використання, де необхідний доступ до звичного програмного інструментарію. Він поставлятиметься в комплекті з клавіатурою.

    Смартфони Huawei
    Компанія презентувала свої нові флагманські смартфони P10 і P10 Plus, які отримали оптику Leica не тільки для основної, а й для фронтальної камер. Корпуси смартфонів забезпечують захист від води, вони оснащені сканером відбитків пальців, розташованим під склом.

    P10 отримав 5,1-дюймовий Full HD дисплей зі склом GorillaGlass 5. Працює він під управлінням 8-ядерного чіпа Kirin 960 з графікою Mali G71 MP8, має 4 Гб оперативної пам'яті і вбудований накопичувач на 64 Гб. Є слот для двох SIM-карт або 1 SIM і карти пам'яті до 256 Гб. Ємність акумулятора становить 3200 мА*год, підтримується технологія зарядки SuperCharge – 30 хвилин зарядки вистачить на день роботи пристрою.
    P10 Plus – більший і потужніший. 5,5-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Quad HD (2560x1440 точок), 6 Гб оперативної пам'яті і вбудований накопичувач на 128 Гб. Також буде варіант з 4 Гб/64Гб пам'яті. Ємність батареї 3750 мА*год. Обидві моделі йдуть з Android 7.1 Nougat.
    P10 продаватимуть за 738 доларів, а P10 Plus- за 844 долари.

    Флагман LG
    Новий флагманський смартфон LG, на відміну від свого попередника, має класичний монолітний дизайн, зник і самовідновлювальний пластик. Нерозбірний корпус, що захищає від води і пилу, зроблений з металу зі скляними елементами. Діагональ дисплея 5,7 дюйма при здатності 2880 × 1440 пікселів. Дисплей має закруглені кути і нестандартне співвідношення сторін 18:9 (у довжину він вдвічі більший, ніж в ширину). Є підтримка DolbyVision і HDR-відео.

    Процесор вельми потужний, але минулорічний – Snapdragon 821. Модифікації на новому чіпі з'являться пізніше. Об'єм оперативної пам'яті 4 Гб, вбудованого накопичувача – 64 Гб. Можна поставити карту microSD. Ємність акумулятора – 3300 мА*год, підтримується експрес-зарядка QuickCharge 3.0 – до 50% смартфон можна зарядити за 35 хвилин.
    G6 отримав подвійну основну камеру: використовується два датчика по 13 мегапікселів, один з яких має ширококутний об'єктив на 125 градусів. Попереду стоїть 5-мегапіксельна камера з кутом охоплення 100 градусів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми