IT технології та телекомунікації, Нерухомість та земля Автор: юсамусенко Друкувати

Білл Гейтс рятує Іспанію?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Білл Гейтс, Іспанія

    Білл Гейтс, засновник корпорації Microsoft, купив міноритарний пакет акцій в іспанської будівельної компанії Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC). Про це повідомили представники FCC, зазначивши, що структури Гейтса придбали близько 7,6 млн акцій FCC, заплативши за пакет в цілому більше 113,5 млн євро.

    p014bs09.jpg

    У той же час Agence France-Presse повідомляє, що іспанська будівельна компанія оголосила про угоду вже після закриття бірж 21 жовтня. Агентство відзначає, що 22 жовтня акції FCC на торгах у Мадриді подорожчали майже на 12%. Напередодні за підсумками торгів папери будівельної фірми (ще до звістки про інвестиції Гейтса) зросли на 5,4%.

    Варто також звернути увагу на стан будівельної галузі Іспанії. Так, у вересні поточного року німецьке видання DW повідомляло, що вона до цих пір бореться з наслідками економічної кризи, яка вибухнула в світі в 2008 році.

    Зазначалося, що криза розорила майже половину з майже 360 тис. іспанських будівельних компаній. Правда, постраждали в основному середні і дрібні фірми. Що стосується великих корпорацій, то вони, зазнавши фінансових втрат, змогли залишитися на плаву завдяки укладеним в останні 5 років зарубіжним контрактам. Підкреслювалося, що загальна сума втрат тоді склала 75 млрд євро.

    Крім вищесказаного повернемося до активів Гейтса. Так, зараз у засновника Microsoft є близько 4,5% акцій Microsoft, що робить його найбільшим одноосібним акціонером Microsoft. Планується, що Гейтс повністю вийде з капіталу Microsoft до 2018 року.

    Звернемо увагу, що Гейтс створив Microsoft 38 років тому. До того, як корпорація вийшла на біржу в 1986 році, у нього був пакет у 49%. Після передачі повноважень глави компанії Стіва Балмера у 2000 році Гейтс почав зменшувати свою частку.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми