IT технології та телекомунікації, Індустрія та великий бізнес Автор: admin Друкувати

Google став найбільшою медіа-компанією у світі

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Google, медіа

    Основними медіаактивами Google називають відеохостинг YouTube і соцмережу Google+. Також у дослідженні зазначається, що станом на грудень 2012 року на частку інтернет-компанії припадало 62 відсотки від світового обсягу інтернет-пошуку.

    1558_0.jpgІнтернет-компанія Google стала найбільшою у світі медіакорпорацією. До такого висновку прийшли автори доповіді, підготовленої агентством ZenithOptimedia.

    Основними медіаактивами Google називають відеохостинг YouTube і соцмережу Google+. Також у дослідженні зазначається, що станом на грудень 2012 року на частку інтернет-компанії припадало 62 відсотки від світового обсягу інтернет-пошуку. За оцінками ZenithOptimedia, частка Google на ринку інтернет-реклами становить 49 відсотків (82 відсотки на ринку пошукової реклами).

    Виручку від Google медіаактивів за 2012 рік дослідники оцінили у 37,9 мільярда доларів, що на 39 відсотків вище аналогічного показника групи DirecTV - найбільшого у США телемовника, який посів у рейтингу ZenithOptimedia друге місце (в минулому році ця компанія була лідером, а Google займав другу позицію).

    Читайте також:
    - Google звільнив 80 українських програмістів
    - Google Glass заборонять носити в ресторанах

    Головним фактором успіху Google у звіті називається розроблений у компанії пошуковий алгоритм. Поряд із Google у списку 30 найбільших медіакорпорацій присутні ще три інтернет-компанії: Yahoo! (15-те місце), Microsoft і Facebook (відповідно, 26-те і 27-ме місця). Соцмережа Twitter у топ-30 не увійшла (оціночна виручка - 140 мільйонів доларів).

    Рейтинг Top Thirty Global Media Owners складається з 2007 року. При підрахунках враховувалися показники за 2011 фінансовий рік - останній, звіти щодо якого доступні для всіх публічних компаній.

    За матеріалами: Лента.ру



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми