IT технології та телекомунікації Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Інтернет може збагатити економіку на 14 млрд гривень

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: інтернет, Бізнес, економіка, ввп

    Якщо українські підприємства будуть більш інтегровані у Інтернет, то це може залучити додаткові 14 млрд грн в економіку України. Про це йдеться у дослідженні "Вплив Інтернету на економіку України", проведеного Google Україна спільно з GfK Україна.

    gugl.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як досягти успіху в інтернет-торгівлі?

    В цілому зростання інтенсивності використання інтернету серед українських підприємств на 10 пунктів додасть 1 процентний пункт до темпу зростання ВВП України.

    "Наприклад, в 2012 році, темп зростання ВВП України склало 0,2 %. Якби індекс інтенсивності використання Інтернету в 2012 році був на 10 пунктів більше, темп зростання ВВП дорівнював би 1,2% у грошовому вираженні це склало б додаткових 14 млрд грн для економіки України", – йдеться у звіті.

    Як відзначають аналітики, українські підприємства, що активно використовують інтернет більш успішно розширюють свій бізнес та досягли більшого рівня рентабельності і забезпечили більш високі темпи зростання заробітної плати своїх працівників.

    Так, експерти підрахували, що активне використання Інтернету надає додаткові 6,6 % у темпі зростання доходів підприємства. Зокрема, в 2012 році доходи інтернет-активних підприємств зменшилися лише на 0,7 %, тоді як у підприємств, що менш активно використовують Інтернет, середнє падіння склало 7,3 %.

    При цьому, як наголошується в звіті, українські підприємства мають достатні можливості для використання інтернету. У той же час, є великий потенціал для підвищення інтенсивності використання інтернету.

    Також підприємці мало використовують рекламу в інтернеті. Близько третини підприємств розміщують платну рекламу в інтернеті, 22 % використовують соціальні мережі, 12% здійснюють онлайн - торгівлю.

    Рівень використання інших інтернет-сервісів для спільної роботи становить менше 20%.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми