IT технології та телекомунікації Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Телебачення йде у ногу з прогресом

  • Джерело: businessua.com.

    Телебачення не змінювалося 70 років, тому лежати на дивані з пультом - це у споживачів вже просто в крові, в генах.

    telebachennya.jpg

    Це означає, що девайс вже є, і питання в тому, що б такого людям на цьому девайсі показати, не порушуючи їх споживчих традицій. Телебачення досить консервативно, як галузь, але там є місце для технологічних стартапів .

    Сьогодні в світі близько 150 мільйонів телевізорів з функцією Smart TV (технологія інтеграції інтернету і цифрових інтерактивних сервісів в телевізори - Ред ). Це не тільки телевізори, це також домашні кінотеатри, Blu- ray плеєри і т.д.

    А вже в 2014-му році - я готую вас - ви просто не зможете купити телевізор без функції Smart TV. З наступного року всі моделі телевізорів , в тому числі і в Україні , будуть мати цю функцію.

    Те, що сталося п'ять років тому з iPad'амі і App Store , в найближчі п'ять років відбудеться з телевізором . Сьогодні на App Store близько 800 000 додатків, тоді як в Smart TV рахунок поки ведеться на тисячі або десятки тисяч.

    Культура телевізійного споживання дуже консервативна. Якщо зараз споживач звикне до якогось сервісу, пізніше йому буде важко шукати на App Store щось нове. Як казав класик, хто перший - того і тапки.

    Дивіться також: Телебачення майбутнього в Україні: яким воно буде?

    Уявіть, що ви можете в будь-який фільм призначити акторів - своїх друзів і себе в головній ролі. Стартапи з управління відеопотоком можуть повністю змінити телеперегляд.

    Ще один світовий тренд - second screen, коли людина щось дивиться по телевізору і паралельно коментує у Twitter, читає про актора або інтерактивно, наприклад, голосує, робить ставки. Сьогодні в США 90 % телеглядачів одночасно користуються другим девайсом - комп'ютером, планшетом або смартфоном .

    Або, до прикладу, сьогодні це просто пульт від телевізора, а наступного року - голосове управління за технологією Kinect:

    "Хочу останній фільм з Анджеліною Джолі. Телевізор, стоп! Знайди мені сукню, як у Джолі, і де я можу його купити " .

    Телевізор покаже, де його можна купити, вам залишається натиснути кнопку і чекати кур'єра. Це вже не фантастика. Такі технології є.

    Кажуть, що інтернет вбив телебачення. Але цифри говорять про інше: інтернет є доповненням до звичного для людей телебаченню. Вони, скоріше, одружилися.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми