IT технології та телекомунікації, Податки та законодавство Автор: юсамусенко Друкувати

Українська "Кремнієва долина" отримає податкові канікули на 10 років

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: ІТ, технології, кремнієва долина, податки

    Встановлення пільг для учасників нацпроекту передбачає законопроект № 2063, зареєстрований у Верховній Раді в понеділок.

    85_20120510123906.jpg

    Проект закону, зокрема, передбачає встановлення ставки податку на прибуток для науково-дослідних підприємств та підприємств-розробників програмного продукту, що входять до нацпроекту “Технополіс”, на рівні 0% протягом перших п’яти років з моменту набуття статусу учасника нацпроекту і на рівні 8% – протягом наступних п’яти років.

    Ставку податку на доходи фізосіб пропонується встановити в розмірі 5% від доходу у формі заробітної плати для працівників підприємств з розробки ПЗ, що є учасниками “Технополісу”. Передбачається, що дана норма буде діяти протягом 10 років з дати, коли такі платники податків стають учасниками проекту. Аналогічна норма впроваджується і щодо працівників індустрії програмної продукції.

    Проект закону також передбачає звільнення від ПДВ операцій з ввезення на територію України обладнання та комплектуючих (крім підакцизних товарів), які не виробляються в країні або виробляються і поступаються імпортним аналогам і ввозяться учасниками проекту “Технополіс”.

    Крім того, платники податків повинні вести окремий облік операцій господарської діяльності на території реалізації нацпроекту, що створить необхідні умови для контролю з боку держави.

    Національний проект “Технополіс” – передбачає створення інфраструктурних комплексів інноваційного розвитку та високих технологій. Пріоритетними містами для його реалізації обрані Київ, Харків, Львів, Дніпропетровськ і Донецьк. Загальна площа будівництва – 1,6-2 млн кв. м. Проект створить 70-75 тис. робочих місць.

    Складовою частиною нацпроекту є проект Bionic Hill, який передбачає створення 35 тис. робочих місць і загальну площу будівництва 950 тис. кв. м. Першу чергу Bionic Hill планується ввести в експлуатацію в 2015 році.

    На території Bionic Hill планується створення інноваційної екосистеми за принципом “Живи – Працюй – Вчися – Відпочивай”, формування платформи для розвитку бізнесу та забезпечення умов для роботи та проживання фахівців сфери високих технологій. Пріоритетними галузевими напрямками інноваційного парку є інформаційно-комунікаційні технології, фармацевтика та біотехнології, енергоефективність та енергозбереження.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми