Транспорт та авто, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

10 найпопулярніших помилок водіїв, які призводять до ДТП

  • Джерело: segodnya.ua.  → Ключові теги: ДТП, авто

    Автомобілісти повинні відповідально ставитися до водіння і завжди бути напоготові.

    6164_strah.jpg (210.53 Kb)

    Особливо це актуально для тих водіїв, які відрізняються не особливою уважністю. Нижче наведені найбільш поширені помилки, які допускають всі водії, і особливо новачки.

    Найбільш популярні помилки водіїв:

    1. Їзда в нетверезому стані. Статистика свідчить про те, що кожна п'ята аварія на вітчизняних дорогах відбувається саме через п'яних водіїв. Якщо ви в це не вірите, то подивіться статистику ДТП хоча б за останні 3-4 дні.

    2. Мобільні телефони. На другому місці причин виникнення ДТП - розмови по мобільному телефону під час їзди. Розумні люди придумали спеціальні пристрої -блютуз, які можуть допомогти людям розмовляти по телефону під час поїздки за кермом, та й ПДД це дозволено. Саме таким засобом і варто користуватися. Але взагалі за кермом краще відключати мобільні телефони, адже вони значно знижують рівень уважності водіїв.

    3. Слід сідати за кермо тільки в мирному й спокійному стані. Підвищена агресія, стан афекту провокують ДТП. Також слід бути поступливим за кермом, поступатися дорогою, пропускати пішоходів і не розпалювати ситуацію на дорогах.

    4. Багато ДТП мають плачевні наслідки, які пов'язані з дітьми, особливо маленькими. Для того, щоб цього уникнути, слід встановити дитячі крісла, які захистять вашу дитину від зіткнення з машиною та інших неприємностей. Вчені провели експерименти, які довели, що з дитячим кріслом ймовірність травм зменшується більш ніж в 2 рази. Особливо це потрібно для новачків-водіїв, які перевозять маленьких немовлят.

    5. Перевищення швидкості. Багато водіїв, особливо новачки, часто ризикують і розганяються більше, ніж це припустимо. Звичайно ж, це в 10% випадків призводить до поганих наслідків, аж до ДТП. Особливо не варто лихачить на вузьких вуличках і в темний час доби.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У "Гелендваген" з’явилася нова суперпозашляхова версія

    6. Не пристебнуті ремені безпеки. Досить часто ремені безпеки рятують людям життя, а не пристебнуті ремені не тільки провокують співробітників ДАІ вас зупинити і оштрафувати, а й підвищують вірогідність нанесення вам травм під час дорожньої пригоди.

    7. Втома, сонний стан та енергетичні напої. Доведено, що все це знижує реакцію, збільшує ймовірність виникнення ДТП.

    8. Неякісне обслуговування свого автомобіля. Досить часто це може бути банальна лінь замінити літню гуму на зимову, а її наслідок - дорожня пригода з різного виду наслідками. Знаючи і пам'ятаючи про ці нюанси, ви зможете звести ймовірність попадання в ДТП до мінімуму.

    9. Неповна оснащеність і комплектація автомобіля. Відсутність колеса для заміни, вогнегасника та аптечки може дуже негативно вплинути на процес їзди.

    10. Ну і, мабуть, найголовнішою причиною виникнення ДТП є банальне недотримання правил дорожнього руху водіями та пішоходами, іншими учасниками дорожнього руху.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми