Транспорт та авто, Податки та законодавство Автор: RomanK Друкувати

6 проколів у новому податку на авто 25 тис. грн

  • Джерело: fakty.ictv.ua.  → Ключові теги: авто

    Мінфін пропонує, щоб транспортний податок - 25 тисяч гривень на рік - платили власники автомобілів, вартість яких становить більше 1 мільйона гривень.

    9789_65373.jpg (152.26 Kb)

    Про це йдеться у законопроекті №3688. Ситуацію довкола податку "на розкіш" роз’яснив Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів та назвав шість основних питань-лазівок цього законопроекту.

    - Ну, звичайно, дуже добре, що в Мінфіні нормально сприйняли нашу з Вами критику й внесли деякі зміни (прибрали норму, за якою власник сплачує податок, навіть якщо авто викрали; прив'язали вартість авто до мінзарплати 1 млн грн-750 мінзарплат і тд). Але недоліки та питання залишаються:

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: BMW 9-Series: перша інформація

    1) Чому не оподатковуються приватні літаки - джети, вертольоти і яхти?

    2) Знову не оцінюється комплектація автомобіля, адже різниця в ціні може бути 100% між різними комплектаціями.

    3) Коробка передач в базі АІПС ДАІ не вказана.

    4) Вартість нової машини легко визначити, але хто і як буде посилати податкові повідомлення, не знаючи мого пробігу і не володіючи інформацією для визначення "середьоринкової вартості" мого авто?

    5) Відповідно до п. 267.6.10 проекту в разі незгоди моєї з податковим повідомленням я можу звернутися у податкову із проханням переоцінити моє авто і вони зобов'язані в разі моєї правоти дати мені нове повідомлення. Виникає 2 питання: а) а чому я зобов'язаний доводити, що моє авто не коштує 1 млн і витрачати гроші на експертів - оцінювачів? Я зобов'язаний довести, що я не верблюд. Де презумпція?

    б) а навіщо мені нове повідомлення? Якщо я не доведу, що авто дешевше 1 млн, то зобов'язаний платити. А коли доведу? То навіщо мені нове повідомлення?

    6) Не враховується наявність турбін, бітурбо і потужність "движка" (що теж впливає на вартість. Я розумію, що МВС сказало, що цих даних у них немає в базі АІПС і Мінфін прибрав цю вимогу. Але ж і даних про пробіг і коробку передач в ДАІ теж немає!? Коротше, буде питань багато. Шановні народні депутати, відправте цю пропозицію про транспортний збір (всю статтю 267) в смітник і введіть податки на приватні літаки, вертольоти і яхти, - пише Назаренко.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми