Транспорт та авто Автор: RomanK Друкувати

5 кращиї міських кросоверів

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: авто

    Автомобільні експерти склали рейтинг найкращих компактних кросоверів, які ідеально підходять для міста.

    4762_amovlhtvu0bqukm11ymvdah625.jpg (52.75 Kb)

    Nissan Juke
    Цю модель українці добре знають. Перше покоління Nissan Juke було бестселером у своєму класі. Тому на друге покоління багато хто чекав з нетерпінням. Щоправда, чекати довелося досить довго: світовий дебют нового Juke відбувся в 2019 році. А в Україну кросовер дістався тільки в 2021-му.

    Переваги. Новий Juke досить місткий для свого класу. У порівнянні з попередником кросвер став на 75 міліметрів довшим, на 35 міліметрів ширшим і на 30 міліметрів вищим.

    Приріст в габаритах позитивно позначився на просторі салону: запас для ніг задніх пасажирів збільшився на 58 міліметрів, а простору над головою стало більше на 11 міліметрів.

    Також Juke можна назвати практичним. У нього двері перекривають пороги, а в багажнику є кілька рівнів для підлоги, що робить користування зручним.

    Недоліки. Тим, хто любить динаміку, цей автомобіль може не сподобатися, адже мотор пропонується тільки один – літровий бензиновий агрегат потужністю 114 кінських сил. З пересуванням по місту він справляється на відмінно. Але на трасі динаміки вже іноді не вистачає.

    Також тут не найкращий інформаційно-розважальний комплекс. У цьому плані Nissan Juke помітно поступається, наприклад, Peugeot 2008. У “японця” немає ні повністю цифрової приладової панелі, ні бездротової зарядки для смартфонів.

    Toyota Yaris Cross
    Восени 2021 року Toyota привезла в Україну кросовер Yaris Cross. Це найменший і найдешевший кросовер компанії в нашій країні. Хоча в Європі нещодавно з’явилася ще менша модель, побудована на базі Toyota Aygo.

    Yaris Cross побудована на одній платформі з хетчбеком Yaris. Але фактично це різні автомобілі. Вони відрізняються як за дизайном, так і за габаритами. Кліренс Yaris Cross – 170 міліметрів. Це добре для автомобіля цього класу. Хоча у деяких конкурентів дорожній просвіт навіть більший.

    Повного приводу немає. Тим не менш, теоретично він не може бути. Кросовер має гібридну версію з двома електричними моторами, один з яких відповідає за привід задніх коліс. Однак в Україну такі автомобілі постачатися не будуть. Мабуть, через високу вартість.

    Переваги. У Toyota Yaris Cross цікава лінійка силових агрегатів. Можна обрати як звичайний бензиновий мотор, так і гібридну версію.

    Yaris Cross потужніша за Nissan Juke. Отже з точки зору динаміки він більш цікавий. Також Toyota може похвалитися найкращим набором активних систем безпеки. Наприклад, кросовер вміє зчитувати дорожні знаки і стежити за станом водія.

    Недоліки. Yaris Cross компактніша від багатьох своїх конкурентів. А це означає, що і місця тут буде менше. Для когось може бути недоліком відсутність повністю цифрової панелі приладів. Хоча Apple CarPlay і Android Auto тут є.

    Opel Mokka
    Нова Mokka – це кросовер для тих, хто шукає високотехнологічний автомобіль з яскравим дизайном. Фактично це альтернатива Peugeot 2008 під німецьким брендом. По суті, ці автомобілі побудовані на одній платформі.

    Салон виконаний в мінімалістичному стилі. Новий Opel Mokka отримав повністю цифровий кокпіт, що складається з двох екранів – цифрової приладової панелі і тачскріна мультимедійної системи.

    Переваги. Opel Mokka добре оснащений. Тут є система розпізнавання дорожніх знаків, втоми водія і асистент утримання в смузі руху. У максимальній комплектації – великий екран цифрової приладової панелі і двоколірне забарвлення кузова.

    Лінійка моторів не дуже різноманітна, але є 1,2-літровий мотор, що видає 130 кінських сил. Він працює з 8-ступінчастим “автоматом”.

    Також німці обіцяють 188 міліметрів дорожнього просвіту. Це відмінний показник для міського кросовера.

    Але найголовніше, що до кінця 2021 року в Україні повинна з’явитися повністю електрична версія Mokka. Такий кросовер укомплектований електричним мотором потужністю 136 кінських сил. Двигун живиться від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Вона забезпечує електрокару запас ходу на рівні 325 кілометрів за циклом WLTP.

    Недоліки. Mokka менший ніж, наприклад, Nissan Juke. І простору тут теж помітно менше. Наприклад, обсяг багажника – всього 350 літрів. Це один з найменших показників у своєму класі.

    Деяке обладнання пропонують тільки за доплату. Наприклад, бездротову зарядку для смартфонів можна встановити тільки в максимальну комплектацію. Коштує така опція – 4 тисячі гривень.

    Renault Captur
    У 2021 році в Україну повернувся Renault Captur. За цей час він встиг змінити покоління. Кросовер побудований на одній платформі з новим Nissan Juke. Нова платформа дозволила збільшити простір в салоні і зробити його більш комфортним для водія і пасажирів.

    Кузов став більш рельєфним, а в оформленні оптики з’явилися фірмові С-подібні елементи. Крім того, нове покоління отримало світлодіодні фари.

    Інтер’єр теж змінився. Матеріали обробки, за словами представників Renault, стали більш якісними. Замість аналогової приладової панелі тепер можна замовити цифровий варіант.

    Переваги. Captur – місткий кросовер. Обсяг його багажника – понад 400 літрів. З точки зору простору цей кросовер виграє у Opel Mokka і Toyota Yaris Cross.

    Мотор тільки один – 1,3-літровий, бензиновий. Але можна вибрати версію, форсовану до 155 кінських сил. І це буде один з найпотужніших автомобілів у своєму класі.

    Недоліки. Для України у Renault Captur дуже скоротили оснащення. Тут майже немає систем активної безпеки. Або бездротові зарядки для смартфонів.

    Не дісталася до України і гібридна версія кросовера. Очевидно, французи вирішили, що такий автомобіль занадто дорогий для українців.

    Chery Tiggo 2 Pro
    Незабаром Україні дістанеться новинка від Chery – маленький кросовер Tiggo 2 Pro. І це непоганий варіант для тих, хто не має нічого проти китайського автопрому.

    Представники Chery відзначають, що над дизайном кросовера працював Стів Юм – колишній керівник американської команди дизайнерів General Motors. Він також працював з Ford і Hyundai.

    Переваги. Скільки коштуватиме Chery Tiggo 2 Pro, ще не відомо. Але зрозуміло, що це буде найдешевший кросовер серед згаданих. При цьому китайці пропонують непогану оснастку.

    Кліренс – 178 міліметрів, що теж непогано для такого автомобіля. Хоча привід тільки передній.

    Недоліки. Тут все як зазвичай: жодних європейських тестів на безпеку Chery Tiggo 2 Pro не проходив. Так що уявити реальні наслідки в разі аварії дуже складно.

    Не справляє враження і лінійка моторів: літровий мотор видає близько 100 кінських сил, а 1,5 літровий агрегат – 106 кінських сил.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми