Транспорт та авто, Податки та законодавство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

ДАІ може забирати машини просто на трасі

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: авто, ДАІ

    На озброєнні ДАІ з'явилась нова система, що сканує номери авто. При виявленні водіїв-боржників, що не сплатили штрафи, система передає дані на найближчий пост ДАІ, де автомобіль зупиняють, висаджують пасажирів і відганяють машину на штрафмайданчик.

    dai.jpg

    У боржників, на яких заведені справи у виконавчій службі, вже почали відбирати автомобілі. На виїздах з Києва, Бориспільському КП, Одеському та на великих трасах, а також у Білій Церкві та Умані стоять спеціальні системи.

    Варто відзначити, що місяць на штрафмайданчику коштує близько 2 тис. грн.

    У виконавчій службі підтверджують, що можуть заарештовувати авто, квартири та інше майно. Як розповідають у ДАІ, після відкриття виконавчого провадження боржнику дається 7 днів на те, щоб він сам погасив свій борг.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ займатиметься утилізаційним збором

    " Якщо борг не був погашений, то починає нараховуватися пеня в розмірі 10 % від суми боргу, а також витрати на виконавчі дії ", - кажуть у виконавчій службі ДАІ.

    Проте, якщо боржник і далі ухиляється від сплати, то виконавець починає писати запити у всілякі служби: до податкової, щоб визначити чи працює офіційно боржник, в ДАІ, щоб зрозуміти, чи є у нього автомобіль, з'ясовує також, чи є у нього нерухомість.

    " Якщо боржник офіційно працює, то йому на роботу можуть надіслати листа з проханням відняти з зарплати частину боргу, якщо у нього є машина, то ДАІ її відвезе на штрафмайданчик, і забрати авто можна буде вже після того, як буде сплачено борг і витрати на перебування автомобіля на майданчику. Майно теж заарештовується ", - кажуть у виконавчій службі.

    Експерти стверджують, що до такої практики вибивання боргів вдаються не тільки банки, але і ЖЕКи та ОСББ, які масово почали вимагати борги за комунальні послуги.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми