Транспорт та авто Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Українці більше почали брати авто в лізинг

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: лізинг, автолізинг, попит, авто, утилізаційний збір

    Експерти запевняють, що ринок автолізингу в кінці поточного року зросте на 10% порівняно з 2012 роком і відзначають значний інтерес до лізингу серед українських компаній, що мають власні автопарки.

    avto.jpg

    Компанія "Avis Україна", що працює на ринку прокату і лізингу автомобілів, зберігає первинний прогноз зростання лізингового ринку України в 2013 році на 10 % порівняно з 2012 роком і має намір утримати торішню частку - 21%. Повідомив генеральний директор компанії Хайм Капельник.

    Читайте також: Ціни на іномарки в Україні знову стануть захмарними

    "До кінця третього кварталу зростання лізингового ринку склав 16 % до аналогічного періоду 2012 року. За підсумками року ми прогнозуємо зростання на 10%. При цьому, як і прогнозувалося, ринкова частка Avis залишиться на рівні 2012 року, що обумовлено стратегією компанії на підвищення рівня прибутковості і капіталізації із збереженням частки ринку", - сказав він.

    При цьому Капельник відзначив збільшення інтересу до лізингу серед українських компаній, у тому числі, що володіють автопарками. Крім того, за його словами, у компанії з'явилася нова група корпоративних клієнтів, повне адміністрування яких веде Avis.

    Торкаючись питання про зміну лізингового парку компанії після введення Україною утилізаційного збору, Капельник зазначив, що для коректної оцінки слід розділити корпоративний і роздрібний сегменти.

    "Якщо зниження продажів у роздрібному сегменті призводить до зниження попиту на лізинг, то про корпоративних клієнтів говорити поки зарано. На сьогодні ми, як лізингодавець, що працює в корпоративному сегменті, не спостерігаємо зниження попиту, оскільки службові авто - їх невід'ємний робочий інструмент. Наш прогноз - це переорієнтація деяких компаній на дешевший сегмент або на автомобілі з дизельним мотором", - сказав він.

    У той же час, вважає гендиректор, більш чітку реакцію ринку продемонструє наступний рік, особливо враховуючи очікувані зміни до законодавства щодо введення утилізаційного збору.

    Раніше повідомлялося, що введення збору за утилізацію виведених з експлуатації автомобілів в Україні призвело до зниження попиту на лізинг в роздрібному сегменті.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми