Транспорт та авто Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

На дороги повертаються старі "Візири" за новою ціною у 1,6 млрд гривень

  • Джерело: news.liga.net.  → Ключові теги: ДАІ, авто, Дороги, законодавство

    На Українські дороги повертається "старі-нові" прилади автоматичної фотофіксації порушень правил дорожнього руху. Загальна сума вартості закупівлі "Візирів" понад 1,6 млрд гривень.

    Відтепер фотоприлади зможуть ловити водіїв, які виїжджатимуть на зустрічну смугу, їхатимуть на червоне світло та будуть перевищувати швидкість.

    Департамент ДАІ майже завершив розробку цього закону.

    Слід нагадати, що система автоматичної фотофіксації порушень вперше була введена в Україні восени 2008 року. Її основним компонентом був вимірювач швидкості "Візир" російського виробництва.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихше їдеш - далі будеш

    За словами джерел, зараз тестуються чотири комплекси для фотофіксації з різними характеристиками - три в Києві і один в Севастополі. Вони зроблені в Китаї, Південній Кореї та спільно зі Словенією.

    За розрахунками ДАІ, тільки на першому етапі знадобиться більше 2 тис. таких комплексів, поруч з якими будуть встановлюватися відповідні дорожні знаки.

    "На їх придбання та встановлення знадобиться більше 200 млн дол", - сказало джерело в ДАІ. Комлекси будуть розташовані в місцях концентрації ДТП і на ділянках, що потребують підвищеної уваги.

    Додамо, що зараз в Україні діють комплекси фото та відеофіксації "Гарпун". Однак вони не влаштовують ДАІ, оскільки передбачають зупинку автомобіля, втручання інспектора і, відповідно, корупційну складову.

    У ДАІ пропонують виключити контакт з водієм. Прилади будуть фіксувати перевищення швидкості, виїзди на зустрічну смугу , на заборонний сигнал світлофора, на залізничний переїзд при закритому шлагбаумі, а також рух по пішохідних переходах або тротуарах.

    Дані про порушення будуть направлятися в центри обробки інформації, після чого власнику транспортного засобу за місцем його проживання буде направлено повідомлення про штраф, що він має сплатити або оскаржити. У сповіщенні буде вказано номер автомобіля і дата порушення з додатком відповідних фотографій. У разі невиплати інформація буде направлена ​​в Державну виконавчу службу для стягнення штрафу.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми