Транспорт та авто Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Власники 30-річних авто не платитимуть екологічний збір

  • Джерело: ubr.ua.  → Ключові теги: авто, утилізаційний збір, антикваріат

    Згідно з постановою уряду від 18 грудня 2013 N935 було затверджено транспортних засобів, з року випуску яких пройшло 30 і більше років, і які відносяться до предметів антикваріату. Про це повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

    zap.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утилізаційний збір може стати "драматичним фіналом" для автовиробників

    Імпортери або власники транспортних засобів, що підпадають під визначення цієї постанови, звільняються від сплати екологічного податку при ввезенні в Україну або реалізації на її митної території.

    У перелік автомобілів входять оригінальні, автентичні, відновлені або перебудовані транспортні засоби. Вони розділені на сім категорій залежно від часу виготовлення: з 1904 1971 року.

    Відзначимо, що президент України Віктор Янукович 2 серпня підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів". Документ набув чинності 1 вересня і торкнувся всі сегменти автомобільного ринку, всі бренди, всі моделі.

    Зокрема, суми утилізаційного податку становлять: для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна ) - від 4730 до 30 250 грн. Для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси ) - від 8800 грн.

    Одночасно з підписанням закону президент дав доручення внести зміни до редакції закону, які передбачають скасування коригуючих коефіцієнтів при розрахунку суми податку та обов'язкової сертифікації місць утилізації старих автомобілів.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав,куди підуть гроші за утилізаційний збір



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми