Влада та політики Автор: profi Друкувати Коментарів: 1

Азаров і Ахметов стали ворогами

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Азаров, Ахметов, електроенергія, ринок, фінансування, закони

    Микола Азаров на останньому засіданні Кабміну заявив: "Зміна правил функціонування ринку електроенергії може призвести до зростання цін на електроенергію для всіх споживачів з випереджаючою динамікою зростання цін для населення. А це позбавляє перспективи всю промисловість". Заява прем'єра спричинила шалений шквал критики з боку експертів ринку, "вирощених" у структурах Ріната Ахметова.. У своїй статті для "Економічної правди" Іван Писаренко пояснив, чому це розсварило прем'єр-міністра із найбільшим баатієм країни.

    hhgftrrddsccaxxaz.jpg

    Глава уряду визнав та оприлюднив гостру тарифну проблему. Її причина - у суперечностях, закладених в закон "Про основи функціонування ринку електроенергії", який набрав чинності 1 січня 2014 року. Дія документа призведе до стрімкого зростання тарифів на електроенергію.

    Верховна рада схвалила цей закон 24 жовтня 2013 року, готуючись до підписання угоди про асоціацію з ЄC. Україна зобов'язалася реалізувати одну з ключових директив союзу про правила функціонування внутрішнього ринку електроенергії.

    Коли ж Україна повернулася спиною до ЄС, справедлива вимога щодо створення цивілізованого ринку відійшла на другий план. Мабуть, саме тому прем'єр заговорив так відверто.

    Читайте також: "Азаров проговорився, що вже 20 років причетний до розвалу економіки".

    План Азарова зобов'язує низку державних структур до 1 червня 2017 року ухвалити рішення про остаточну дату початку роботи лібералізованого ринку електроенергії. Для цього уряд повинен підготувати документи, які забезпечать функціонування ринку двосторонніх договорів, ринку "на добу наперед" та балансуючого ринку.

    Фонд фінансування Ахметова

    Особливе місце у переліку запланованих дій відведене створенню до 1 листопада 2015 року державної некомерційної установи - Фонду вартісного дисбалансу, визначенню уповноваженого банку ринку, реорганізації "Укренерго", створенню системного оператора і електропередавального підприємства.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • Нужно снижать цены для нашей промышленности,а не подымать их.Высокие цены на электроэнергию являются неподъёмными!

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми