Влада та політики Автор: uabiz Друкувати Коментарів: 1

Чиновники-рекордсмени за рівнем доходів

  • Джерело: forbes.ua.  → Ключові теги: Чиновники, гроші, валюта, Віктор Янукович

    Журнал Forbes зібрав і проаналізував декларації Президента, ключових співробітників центральних та місцевих органів влади та склав рейтинг чиновників, які торік заробили більше за інших.

    pken9.jpgПерші три позиції займають Президент, глава його адміністрації Сергій Льовочкін та губернатор Харківської області Михайло Добкін. У президента з 20 задекларованих мільйонів 15,5 - авторська винагорода за його книги. У Льовочкіна і Добкіна основне джерело доходів - відсотки і дивіденди. 

    У 13 з 25 учасників рейтингу доходи в порівнянні з 2011 роком зросли. У сім разів більше заробив заступник голови Адміністрації Президента Сергій Ларін, радник Президента Андрій Портнов - майже в п'ять разів.

    У два рази зросли доходи у губернатора Черкаської області Сергія Тулуба, міністра доходів і зборів Олександра Клименка, віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула. 

    Не надто добре, судячи з декларації, йшли справи у нинішнього міністра оборони Павла Лебедєва (до кінця грудня 2012 він був депутатом від Партії регіонів). Його доходи в порівнянні з 2011 роком знизилися в рекордні для рейтингу 10 разів. Але й цього вистачило силовику, щоб зі своїми 3,7 млн ​​гривень потрапити на 6-е місце. 

    Міністр промполітики Михайло Короленко, який знаходиться на сходинку вище від Лебедєва, свої 5 млн гривень заробив не так на держслужбі, як на Південному ГЗК. До лютого нинішнього року він займав там посаду голови правління. Короленко, до слова, оприлюднив свою декларацію одним з останніх.

    В один день разом з ним (30 квітня) про доходи відзвітували ще четверо підлеглих прем'єр-міністра Миколи Азарова: два віце-прем'єри - Юрій Бойко та Олександр Вілкул, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк та міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. 

    Декларація ще одного міністра - глави МВС Віталія Захарченко - для більшості так і залишилася загадкою. В управлінні МВС зі зв'язками з громадськістю Forbes повідомили, що документ опублікований в спеціалізованому виданні "Міліція України", але на письмове прохання надати його в МВС відповіли мовчанням. Не відповідає і телефон у редакції спецвидання. 

    Деякі чиновники в деклараціях вирішили не вдаватися в подробиці. Наприклад, Клименко цього року не включив у свій фінзвіт відомості про доходи дружини. Чому? У прес-службі МДС Forbes пояснили: якщо подружжя не проживає під одним дахом, інформацію про другу половину можна не вказувати.

    Другий приклад - віце-прем'єр Юрій Бойко. Його дружина в минулому році заробила велику суму - 4,7 млн ​​гривень, але джерела доходу міністр вирішив не уточнювати.

    1367358930_big.jpg



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • нормально "заработали".
    ну хотя б постеснялись уже перед народом козырять!
    это ж все краденное!

Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми