Влада та політики, Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Експерт вважає, що до виборів 2015 року дефолту не буде

  • Джерело: ubr.ua.  → Ключові теги: дефолт, Україна, вибори-2015

    Незважаючи на досить непросту економічну ситуацію в Україні, експерти поки не прогнозують кардинальних змін. Причиною цього називають вибори 2015 року, які змусять політиків стримувати негативні процеси у вітчизняній економіці.

    defolt1.jpg

    Рівень держборгу України досить великий. У цілому, станом на вересень 2013 року, заборгованість складає близько $ 68 млрд.

    Значна її частина - внутрішній борг перед Нацбанком, який становить 2/3 від загальної суми. Правда, внутрішні питання вирішити трохи простіше, ніж намагатися якось розібратися з іноземними кредиторами.

    Чистий зовнішній борг зараз перебуває на рівні близько $ 20 млрд. За оцінками деяких експертів, цього року зовнішній борг перевищив розмір внутрішніх валютних резервів України, хоча це пройшло майже непоміченим, але стало своєрідним сигналом для інвесторів.

    Читайте також: Азаров "відмінив" дефолт в Україні

    Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник прогнозує, що політики будуть намагатися підтримувати позитивний імідж, створюючи всі умови для того, щоб погіршення в Україні відчувалися якнайменше.

    Влада, швидше за все, знайдуть способи вирішення питань з МВФ і розрахунків з кредиторами.

    "Якщо буде дефолт - це фактично визнання еліти, що править, в тому, що вона не може розв'язати певний комплекс суспільно - політичних проблем, не може домовитися з кредиторами і між собою.Напередодні президентських виборів в Україні я не бачу можливостей для нашої влади визнати , що вона не може виконувати свої економічні зобов'язання ", - прокоментував ситуацію Руслан Бортник.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми