Влада та політики Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Європі не потрібні від України радянські заводи, - німецький експерт

  • Джерело: korrespondent.net.  → Ключові теги: завод, експерт, Німеччина

    Німецький політолог, журналіст і професор Олександр Рар вважає, що закриття промислових об'єктів радянський часів, яке неминуче відбудеться після взяття Україною курсу на Євросоюз, аж ніяк не призведе до масового безробіття, як передбачають противники євроінтеграції.

    zavod.jpg

    "У Східній Європі це теж сталося: У Польщі, Угорщини, Чехії, Прибалтиці старі радянські заводи були закриті. Але з'явилася добре діюча європейська система сервісів, з'явилися інші форми середнього і дрібного бізнесу, не монополізованого державою, який дуже швидко почав наводити економічний порядок в країні, отримувати робочу силу і заробляти гроші Тому я не думаю, що в Україні з дня на день може початися жахлива безробіття, як пророкує Росія", - розповів експерт в інтерв'ю телеканалу Тоніс.

    У європейців створюється враження, що Україна хоче отримати від Європи дешеві кредити, безвізовий в'їзд, а українські олігархи - ще й захист свого бізнесу, зазначив Рар.

    Однак, за його словами, увійшовши в правове економічний простір Європи, Україні необхідно буде розвиватися далі - зрозуміти, чи хоче вона рухатися до ЄС, яким він є сьогодні: позбудеться частини свого економічного суверенітету, віддаючи все більше влади Брюсселю, повністю відкривши свій ринок для сервісних, страхових і банківських структур Заходу.

    Читав також: Росія просить ЄС "не лізти не у свої справи"

    "Чи хоче цього українська еліта, український народ? Я не знаю, але про це треба відкрито говорити. Росія це називає колонізацією України з боку ЄС. Щось у цьому є. Але в той же час Україні потрібно подумати, що їй вигідно, а що ні ", - підкреслив експерт.

    У квітні нинішнього року посол України в Баку Олександр Міщенко зазначав, що українські заводи модернізують заради переходу з російської нафти на азербайджанську.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми