Влада та політики Автор: admin Друкувати

Суд забрав у екс-депутата землю

  • Джерело: nashigroshi.org.  → Ключові теги: суд, Київ

    Суд зобов’язав ТОВ "Будівельна компанія "Кроун" повернути Київській міській раді земельну ділянку площею 0,59 га, яка розташована по вулиці Північній біля будинку 28 в Оболонському районі Києва.

    3052_3.jpg

    Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на постанову Вищого господарського суду України від 9 жовтня.

    Як повідомляється, фірма отримала ділянку, нормативно-грошова оцінка якої становить 2,66 млн грн., в оренду у лютому 2005 року для будівництва житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями.

    Договір оренди закінчився ще у 2010 році. Станом на 2010 рік законодавством України не був передбачений порядок автоматичного поновлення договору оренди у разі відсутності заперечення сторін. Разом з тим фірма із заявою про поновлення договору до міськради не зверталася.

    У січні 2013 року Головне управління земельних ресурсів за запитом прокуратури здійснило обстеження ділянки.

    "Було встановлено, що на ділянці житловий будинок не побудовано, територія не огороджена і не охороняється. На ній розташовані спортивні і дитячі майданчики та один металевий гараж", – йдеться у повідомленні.

    Фірма отримала ще кілька ділянок у 2005-2006 роках для будівництва житлових будинків, які так і не були зведені і були повернуті через суд. Договори оренди ділянок закінчилися ще 2-3 роки тому.

    На час отримання ділянок в оренду власниками ТОВ "Будівельна компанія "Кроун" були екс-депутат Київради (2002-2006) Андрій Кобринський, Дмитро Кочерєв і Олексій Карлов. У 2008 році Кобринського у складі засновників замінили Тетяна Щитківська та Ольга Войтенко.

    Андрій Кобринський після Київради став гендиректором ДП "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті по земельних ресурсах", однак був звільнений у 2007 році.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми