Влада та політики Автор: юсамусенко Друкувати

«Тушка» і партнер «тушки» розпиляли 81 мільйон на лікарню й музучилище

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Будівельна фірма, тендер

    Комунальне підприємство архітектурно-будівельного проектування Хмельницької облради 2 серпня за результатами тендерів уклало угоди на будівельні роботи загальною вартістю 80,85 млн грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

    7867_lechit-skalpel.jpg

    ТОВ "Будівельний альянс Груп" ("БАГ") отримає 59,08 млн грн. на будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні на 110 ліжок. Роботи повинні завершити до кінця 2017 р., будівництво фінансують з держбюджету.

    Засновником фірми є Іван Крутилко. Раніше він був співвласником ще однієї фірми з подібною назвою – ТОВ "Будівельний Альянс", разом з депутатом Хмельницької міської ради Андрієм Кветком. Це не єдиний спільний бізнес Кветка й Крутилка: разом вони також заснували ТОВ "Заріччя Центр". До міськради Кветко був обраний від ВО "Батьківщина", однак минулого року разом іще з вісьмома "бютівцями" заявив про вихід з фракції БЮТ. Разом вони утворили депутатську групу "За добробут хмельничан", яка голосуванням підтримує Партію регіонів.

    Єдиним конкурентом "БАГ" на тендері по дитячій лікарні було ПФ "Діта", засновником котрого є ще один депутат Хмельницької міської ради – Михайло Кіперман. До ради Кіперман також був обраний від ВО "Батьківщина", однак, за інформацією місцевих ЗМІ, минулого року він теж вийшов з фракції БЮТ і вступив до депутатської групи "За добробут хмельничан".

    Сама "Діта" отримала підряд вартістю 21,78 млн грн. на будівництво музичного училища в комплексі з музичною школою. Приміщення будуватимуть за адресою вул. Прибузька, 8, у вартість робіт також входить благоустрій та озеленення території. Роботи фінансують з держбюджету, завершити повинні до кінця 2016 р.

    Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми був вищезгаданий "БАГ". Пропозицію третього учасника, одеського ТОВ "Номос Плюс", було відхилено, оскільки фірма не надала усіх необхідних документів.

    За даними "ВДЗ", фірма "Будівельний Альянс Груп" почала вигравати тендери у жовтні 2010 р., і з того часу отримала держзамовлень на 103,55 млн грн. "Діта" за останні п’ять років виграла тендерів на 118,08 млн грн., з них 102,84 млн грн. – за час депутатства Кіпермана.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми