Влада та політики Автор: profi Друкувати

Яка доля України без Асоціації з ЄС?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Україна, ЄС, Асоціація, Росія, Митний союз

    Вільнюський саміт все ближче, тому більше експертів і політиків з різних сторін вірять, що історична угода між ЄС і Україною все-таки буде підписана. Але якщо вони помиляються? Що саме чекає на Україну?

    Ймовірність підписання угоди оцінюють в 80%, 90%, 99%. Але це більше символічні цифри, що означають , що для зриву Асоціації повинно відбутися щось екстраординарне. Багато членів Європарламенту, які стверджують, що угоду з Україною треба підписувати на будь-яких умовах, щоб вирвати нашу країну з обіймів Росії, давно заглушили тих, хто сумнівається у наших демократичних цінностях.

    "Яблуком розбрату" між Україною та ЄС може стати й питання Тимошенко. Нагадаємо, що справа головної політичної ув'язненої Європи - принципове питання для Ангели Меркель. Серйозною загрозою для підписання Угоди може можуть стати і маніпуляції Росії.

    В Україні також вистачає скептиків, які не вірять у наплив фінансових потоків із Заходу навіть у разі підписання Угоди. Втім, українська влада налаштована значно оптимістичніше з цього приводу і розраховують, що перші транші кредитів і допомоги підуть в Україну відразу після підписання угоди , що дозволить виправити невтішну ситуацію в економіці.

    kkyytrrdfgg4vvf.jpg

    А от невдача у Вільнюсі може призвести до того, що Україна повернеться в минуле і ніколи не звільниться від "російського ярма". Крім того, "європейська мрія" стане настільки далекою, що люди просто перестануть у неї вірити. Можливий також й виїзд ще більшої кількості українців за кордон.

    Янукович, як не дивно, у цій ситуації обрав хитру позицію: з Росією ми завжди встигнемо домовитися, а от прорив у Європу варто спробувати зробити. Але якщо раптом нічого не вийде, то все відкладеться до 2015 - го - буде йти уповільнений процес до виборів нового президента , який визначатиме стратегію з новим парламентом.

    Читайте також: "Меркель спекулює на справі Тимошенко, - впевнені євродепутати".

    Як би там не було, позитив у цій ситуації один: навіть упереджена українська влада побачила "хамське" ставлення Митного союзу до України.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми