Влада та політики Автор: admin Друкувати

Янукович: Будуть гроші буде асоціація

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Віктор Янукович, Асоціація з ЄС

    Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію та озвучив умови для подальшої співпраці.

    7541_3.jpg

    Про це він йшлося у виступі президента на пленарному засіданні Саміту ініціативи "Східне партнерство", повідомляє прес-служба Януковича.

    "Україна та ЄС вийшли на завершальний етап укладення Угоди про асоціацію. Я підтверджую наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію", - заявив Янукович.

    На цьому шляху, зазначив президент, "залишилося зробити лише кілька вирішальних кроків".

    "Україна сьогодні повинна готуватися … до мінімізації негативних наслідків початкового періоду. Це вимагає нашої спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні, яка дозволить нам здійснити підготовку до підписання угоди", - зазначив Янукович.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угода про асоціацію з ЄС. Переваги для малого та середнього бізнесу. Інфографіка

    За його словами, "така програма має стати результатом спільних зусиль України та ЄС".

    Також він наголосив, що Україна потребує від ЄС "рішучих кроків назустріч Україні в питанні розробки і реалізації програми фінансово-економічної допомоги з використанням усіх наявних механізмів та ресурсів як інституцій, так і держав-членів ЄС".

    "Серед таких заходів, на наш погляд, могли б бути – перше: розблокування програм бюджетної секторальної підтримки ЄС, виділення ресурсів макрофінансової допомоги, Друге - дієва підтримка з боку міжнародних фінансових інституцій. У цьому контексті Україна зацікавлена у якомога швидшому відновленні ефективної взаємодії на прийнятних умовах з МВФ та Світовим банком", - зазначив Янукович.

    "Третє. Перегляд Євросоюзом торговельних обмежень щодо окремих позицій українського експорту, в тому числі запроваджених ще минулого століття. Четверте. Розраховуємо на активну участь ЄС та міжнародних фінансових інституцій у модернізації української газотранспортної системи як ключового елементу європейської енергетичної мережі", - додав президент.

    "П’яте. Окремою важливою складовою цієї роботи має стати узгоджений план дій з метою зняття протиріч та врегулювання проблем у торгівельно-економічному співробітництві з Росією та іншими членами Митного союзу, що пов’язуються зі створенням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС", - підсумував Янукович.

    "Був би вдячний за вашу підтримку в питанні започаткування відповідної співпраці у форматі Україна - ЄС – Росія", - додав він.

    Наостанок він наголосив, що Україна чітко дотримується свого європейського вибору та "розраховує на солідарність та підтримку з боку Європейського Союзу".

    "Ми налаштовані наполегливо продовжувати цю роботу", - підкреслив Янукович.

    Як відомо, 29 листопада у Вільнюсі відбулася церемонія підписання угод між ЄС та країнами Європейського партнерства, однак з Україною жодних угод підписано не було. Також відомо, що Декларацію про наміри не було підписано, бо президент Віктор Янукович хоче продовжити переговори з ЄС лише за участі у них Російської Федерації.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми