Влада та політики Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Янукович може запровадити Надзвичайний стан і без згоди Верховної Ради

  • Джерело: lb.ua.  → Ключові теги: Янукович, Надзвичайний стан, євромайдан

    У законі України "Про правовий режим надзвичайного стану" існує можливість​​, згідно з якої Президент України може самостійно прийняти рішення про введення надзвичайного стану.

    765.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович знову виправдовується

    "Стандартні умови для введення НС передбачені статтею 4 цього Закону і вимагають затвердження Верховною Радою. Відповідні пропозиції Президенту повинні надати РНБО або Кабмін. Разом з тим, у статті 5 цього Закону зазначається: в умовах, що вимагають невідкладних заходів для порятунку населення або недопущення загибелі людей, Надзвичайний стан може бути введено без попередження", - підкреслив експерт.

    За його словами, ця правова норма виписана двозначно, оскільки без попередження можна трактувати, і як без попередніх спроб врегулювати ситуацію, зокрема - оповістити про можливість введення Надзвичайного стану через ЗМІ.

    Однак, в будь-якому випадку, Надзвичайний стан має бути затверджений Верховною Радою. Виходячи з вищевикладеного, допускається, що це буде зроблено заднім числом.

    Відповідаючи на питання про те, що станеться, якщо ВР відмовиться стверджувати рішення про введення НС, яке вже по факту буде введено, юрист зазначив: "Це законом не передбачено. За логікою, в такій ситуації режим НС повинен бути скасований".

    Відзначимо, що внаслідок виходу близько 20 депутатів з Партії регіонів, не згодних з нинішньою політикою, про що говорилося раніше, може відбутися переформатування парламентської більшості.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Янукович вивозить броньованими КАМАЗами 3 млрд доларів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми