Влада та політики Автор: юсамусенко Друкувати

Янукович знову виправдовується

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Янукович, євромайдан

    Геополітичний вибір України зроблено - це Європа, нагадав гарант.

    765.jpg

    "І немає в світі сили, яка змогла б похитнути рішучість українців вільно жити на власній землі", - заявив Янукович. Однак, зближення з ЄС має відбуватися на рівноправних умовах, без серйозних втрат для економіки і погіршення життя громадян, переконаний президент.

    Президент Віктор Янукович заявив, що зробить все можливе для прискорення процесу зближення України з Європейським Союзом на рівноправних умовах.

    Про це сказано у зверненні глави держави з нагоди річниці референдуму 1 грудня 1991 року. Текст звернення оприлюднено прес-службою в неділю.

    "Зроблю все від мене залежне для прискорення процесу зближення України з Європейським Союзом, не допустивши при цьому серйозних втрат нашої економіки та погіршення життєвого рівня громадян", - говориться.

    "Ми повинні керуватися виключно національними інтересами, бути відповідальними за власне майбутнє. Ми повинні відстояти свою країну на політичній карті Європи і світу як велика і дійсно незалежна держава", - додав він.

    "Україна зробила свій геополітичний вибір. Ми - європейський народ, і шлях наш визначено історично", - заявив Янукович, додавши, що "немає в світі сили, яка змогла б похитнути рішучість українців вільно жити на власній землі".

    У той же час, за "глибоке переконання" Януковича, інтегруватися в співдружність європейських націй (тобто Європейський Союз - ред.) Україна повинна "як рівноправний партнер, якого будуть поважати і з яким будуть рахуватися".

    Янукович привітав співвітчизників з 22-ю річницею Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.

    "1 грудня 1991 року відбулося безпрецедентне для нашої країни прояв прямого народовладдя, засвидетельствовавшее невідворотність демократичних змін в молодій європейській державі. Україна волею народу почала розвиватися як повноцінний самодостатній суб'єкт міжнародних відносин. Наші співвітчизники продемонстрували здатність бути єдиними і незламними у своєму прагненні до незалежності і вміння цивілізовано і легітимним чином досягати бажаної мети. Тоді ми отримали неоціненний досвід консолідованого прийняття доленосних політичних рішень", - зазначив президент.

    "Ці досягнення завжди будуть міцним базисом для розвитку України та її перетворення на могутню, процвітаючу, амбітна держава. І немає в світі сили, яка змогла б похитнути рішучість українців вільно жити на власній землі. Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з річницею народного волевиявлення. Бажаю всім миру і злагоди, віри в себе і в Україну", - додав Янукович.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми