Влада та політики Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Юрист подав в суд на Уряд

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Газ, Газпром, суд, уряд

    Відмову Кабінету міністрів України вирішувати газову супречку з Росією у Столькгольмському арбітражному суді оскаржили до Вищого адмінсуду України. Про це УНН повідомив юрист Станіслав Батрин.

    azarov.jpg

    За його словами касаційну скаргу подали вчора, 28 жовтня.

    “Суди попередніх інстанції констатували, що уряд і міністерство Ставицього не має повноважень для впливу на НАК „Нафтогаз України“.

    Читайте також: Україна вже на порозі "газової війни", - експерт

    Перед нами Статут Компанії і чинне законодавство, яке якраз і визначає, що повноваження вищого органу управління Компанії здійснює Міністерство, а рішення Міністерства з питань, що належать до компетенції загальних зборів акціонерів, оформляється ним письмово у формі наказу.

    Якщо ж суд визначає, що уряд не може втручатися, то чому саме голова уряду і міністр 4 роки ведуть перемовини від імені НАК „Нафтогаз України“ з ВАТ „Газпром“? Тоді потрібно ставити питання про перевищення повноважень”, — сказав юрист.

    С.Батрин додав, що слід нагадати, що 20 січня 2012 р. РНБО прийняла рішення, в якому зазначено, що подальше виконання газових контрактів становить реальну (а не потенційну) загрозу національній безпеці.

    Нагадаємо, раніше Київський апеляційний суд постановив у справі позову юриста Станіслава Батрина щодо бездіяльності уряду України у справах перегляду газових контрактів через Стокгольмський Арбітраж, що Уряд не може керувати НАК “Нафтогаз України”.

    Повноваження звернутись в Стокгольмський Арбітраж має тільки саме керівництво “Нафтогазу” за висновком суду, зазначив юрист.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми