Банки. Кредити. Депозити Автор: uabiz Друкувати

40% українців "потопають" в кредитах

  • Джерело: real-economy.com.ua.  → Ключові теги: Кредити, банки

    Майже половина українського населення "по вуха" в кредитах.

    kak-uznat-o-dolgah-300x224.jpgВ 2012 році середній обсяг наявного річного доходу на 1 громадянина по країні становив 23,9 тисячі гривень, - йдеться в даних Державної служби статистики, передає "Мінфін".

    У Києві цей показник перевищує середньодержавний більш ніж удвічі, у Донецькій області - на 15%, у Дніпропетровській - на 14%, у Київській та Запорізькій областях - на 9% і 8% відповідно.

    Низький рівень наявного доходу на душу населення був у Закарпатській, Тернопільській та Чернівецькій областях, що пов'язано з особливостями господарських відносин у даних регіонах.

    "Схожа ситуація і на регіональному депозитному ринку. Так, станом на 1 квітня 2013 року, в столичному регіоні обсяг депозитів фізичних осіб у розрахунку на 1 жителя в 3,4 рази перевищує середній показник по країні (8,6 тисячі гривень)", - зазначають в Незалежній асоціації банків України (НАБУ).

    "В Одеській, Харківській, Львівській, Запорізькій, Дніпропетровській областях та в Криму цей показник близький до загальнодержавного рівня, а в західних регіонах і Житомирській і Кіровоградській областях він не перевищує 4 тисяч гривень", - відзначили в асоціації.

    Разом з тим, столичний і промислові регіони також є лідерами за обсягом кредитів фізичних осіб у розрахунку на 1 жителя.

    За даними НБУ, на початок квітня 2013 року обсяг кредитів на 1 жителя в столичному регіоні перевищує 16 тисяч гривень, в Одеській області становить приблизно 6 тисяч гривень, у Дніпропетровській та Харківській областях - 4,4 тисячі гривень і 3,6 тисячі гривень відповідно.

    "Рівень закредитованості населення (співвідношення заборгованості за кредитом на 1 людину і реального наявного річного доходу на 1 людину) в Києві і області становить близько 40%, в Одесі - 28%", - наголошують в НАБУ.

    "Найнижчим цей показник є у Чернігівській, Сумській та Луганській областях (по 8%), а також у Черкаській, Тернопільській, Рівненській, Полтавській, Кіровоградській і Вінницькій областях (по 9%)", - йдеться в дослідженні.

    "Середнє значення показника по країні становить 17%, а при його розрахунку не за загальною кількістю жителів, а за кількістю працюючих, він наближається до 40%", - підкреслили в асоціації.

    "Доходи населення за регіонами продовжують зростати. Так, в 2012 році реальний наявний дохід у розрахунку на одну людину в середньому по країні зріс на 9,7%", - повідомили в НАБУ.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми