Банки. Кредити. Депозити Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Україна позичить 750 млн євро на спорудження Канівської ГЕС

  • Джерело: korrespondent.net.  → Ключові теги: Євросоюз, банки, інвестиції

    Україна планує отримати в Європейському інвестиційному банку кредитну лінію на суму 750 млн євро для спорудження Канівської гідроакумулюючої станції.

    dnister.jpg

    "Ми підпишемо цю угоду, яка дасть нам можливість протягом місяця, максимум двох відкрити кредитну лінію і вже навесні почати будівництво цієї станції", - заявив журналістам у Брюсселі міністр енергетики та вуглепрому Едуард Ставицький.

    Читайте також: Україна відмовилася від російської "милостині"

    За його даними, кредитні гроші покриють 70% вартості будівництва. Одержувачем фінансів стане підприємство Укргідроенерго, яка об'єднує найбільші українські ГЕС на Дніпрі та Дністрі.

    "Кредит розрахований на десятки років, а будівництво закінчимо за 6-7 років", - пообіцяв Ставицький. Ціну позики міністр не озвучив, зазначивши лише, що це середньоєвропейські умови виділення грошей.

    Зазначимо, що проект Канівської ГАЕС передбачає спорудження чотирьох гідроагрегатів по 250 МВт загальною потужністю 1000 МВт, а також верхньої водойми об'ємом 17,5-19 млн кубометрів.

    Додамо також, що Канівська ГАЕС - один з двох проектів , спорудження яких розпочато в 80- х роках минулого століття і будівництво яких було заморожено на початку 90 -х. Інший проект - Дністровська ГАЕС - зараз перебуває на стадії будівництва першої черги.

    Нагадаємо, на минулому тижні український Президент Віктор Янукович назвав ключову сферу взаємодії в СНД , для розвитку якої Україна потрібні мільярди .



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми