Бензин та енергетика, Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

До 2016 року Новинський прагне добувати не менше 1 млрд куб.м газу

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: видобуток газу, Газ, сланцевий газ

    Компанія Smart Energy, що входить до "Смарт -Холдинг" Вадима Новинського, має намір до 2016 року вийти на 1 млрд куб.м газу власного видобутку. Про це журналістам вчора, 25 жовтня, у Харкові повідомив генеральний директор Smart Energy Олексій Тимофєєв.

    novinskiy_191212.jpg

    У найближчих планах компанії - в 2014 році збільшити видобуток газу на власних активах з 200 млн куб.м до 400 млн куб.м.

    За словами Тимофєєва, наступного року планується пробурити ще 3-4 нових свердловини, в числі яких будуть і пошукові, і видобувні. Всього з 2012 року Smart Energy вклала у свої нафтогазові активи близько $ 350 млн, враховуючи їх купівлю (у квітні компанія придбала понад 90% акцій ПрАТ " Укргазвидобування" ). Розмір щорічних інвестицій в цей напрямок починаючи з 2014 року становитиме близько $ 50 млн.

    Гендиректор Smart Energy зазначив, що очолювана ним компанія зацікавлена ​​у видобутку газу саме традиційним способом.

    "Видобуток сланцевого газу поки занадто ризикований бізнес. Коли через 5 років іноземні компанії ( Shell і Chevron - Ред.) Зможуть продемонструвати якийсь результат , ми подумаємо над цим напрямком. Зараз же занадто багато ризиків ", - сказав він.

    Smart Energy буде розвивати газовий бізнес в тому випадку , якщо ціна реалізації палива становитиме не менше $ 300 за тис. куб. м, інакше "губиться доцільність інвестування в такі активи".

    Крім того, Smart Energy, за його словами, зацікавлена ​​в покупці нафтовидобувних активів.

    Запаси газодобувних активів компанії оцінюються в 30,3 млрд куб.м газу і 3,7 млн тонн газового конденсату. Перспективні ресурси родовищ становлять 6,6 млрд куб.м.

    Нагадаємо, в нафтогазове напрямок Smart Energy входять британська компанія з активами в Україні Regal Petroleum (володіє контрольним пакетом акцій), ПрАТ " Укргазвидобування" (понад 90 % акцій) і ТОВ "Пром -енерго продукт" .

    Розробки ведуться на 4 родовищах газу в Полтавській і Харківській областях. За 2012 рік консолідована виручка по цьому напрямку склала $ 104 млн, EBITDA - $ 52 млн. Операційні результати в той же звітний період склали 173 млн куб.м газу і 16 тис. тонн газового конденсату.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми