Бензин та енергетика Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Україна зможе отримувати 40 млрд куб газу щорічно з Туркменістану

  • Джерело: unn.com.ua.  → Ключові теги: газ, Каспійське морі, Туркменістан

    Заступник міністра МЗС Віктор Майко повідомив, що Україна зможе імпортувати з Туркменістану через транскаспійський газопровід не менше 30 млрд кубометрів газу, а також додатково 10 млрд можуть йти добуватись для України з Каспійського моря.

    kasp.jpg

    Міністр зазначив, що технічно, можливість постачати газ в Україну з'явиться в 2015 році. Наразі потрібно остаточно завершити політичні домовленості між країнами.

    Як зазначив Майко, сьогодні уряд працює над тим, щоб відновити прямі поставки газу з Туркменістану, які припинились наприкінці 2005 року.

    Читайте також: Україна призупинила імпорт газу з Польщі

    "Сьогодні мова йде про те, щоб відновити ці можливості. На жаль традиційним маршрутом по лінії Середня Азія-Центр, через територію Росії це є надзвичайно важким завданням", - зазначив він.

    Урядовець стверджує, що наразі уряд відпрацьовує альтернативні варіанти транспортування газу з Туркменістану. Один з варіантів – транскаспійський газопровід. З його слів, партнерами у транспортуванні газу до України також можуть виступати Азербайджан, Туреччина та Грузія.

    "Цей газопровід, що буде транспортувати територією Туркменістану газ в напрямку Каспійського моря, розрахований на 30 млрд кубометрів. Ще 10 млрд може видобуватись безпосередньо в акваторії Каспійського моря. Там же може бути в 2016 році до 40 млрд", - сказав він.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми