Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Арбузов хоче взяти у ЄС хоч трошки євро

  • Джерело: companion.ua.  → Ключові теги: Арбузов, ЄС

    Україна ще до Вільнюського саміту неодноразово обговорювала з єврокомісарами питання фінансової компенсації для реалізації умов асоціації, але ці домовленості не були зафіксовані в документах. Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

    es.jpg

    "Напередодні саміту ми не говорили про цю суму. А зараз Україна і ЄС мають намір більш детально прорахувати суму необхідної фінансової допомоги для підписання асоціації в майбутньому", - заявив Арбузов.

    Він зазначив, що Україна ще кілька років тому рахувала потрібні їй обсяги фінансової допомоги з боку ЄС та міжнародних фінансових інститутів, що необхідні до впровадження Асоціації та зони вільної торгівлі. Але кризові явища у світовій економіці внесли корективи в ці розрахунки.

    "Напередодні саміту ми не говорили про цю суму, але я приїхав за день до приїзду президента до Вільнюса і ми мали можливість обговорити це питання зі Штефаном Фюле", - сказав він.

    За його словами, розрахунки про $ 160 млрд. теоретичні. Йдеться про перегляд кількості робочих місць в Україні протягом наступних 10 років.

    "У вересні я надавав розрахунки, нам було достатньо $ 3-5 млрд. - це та сума, яка дозволила б нам запустити процеси модернізації і вже почати працювати", - пояснив Арбузов.

    У той же час він відзначив, що попередні розрахунки здійснювалися ще до того , як у світовій економіці почалися кризові явища , тому зараз ці суми вимагають переоцінки.

    Арбузов повідомив , що Україна не має наміру відмовлятися від асоціації з ЄС , тому уряд запропонувало Євросоюзу створити спільну робочу групу для розробки "дорожньої карти" нового етапу підготовки до асоціації та оцінки необхідних заходів з обох сторін.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Арбузов боротиметься з фінансовими пірамідами.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми