Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Україна змушена закуповувати більше газу у Росії

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: газ, Росія, Україна

    За газову знижку від Росії Україна повинна буде збільшити закупівлі газу і погодитися на консорціум з управління ГТС. Про це пише Комерсант-Україна.

    raket.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович просить у Путіна $15 млрд

    Як відзначає видання, вчорашній візит до Москви президента Віктора Януковича завершився підписанням найважливіших угод. Після майже чотирьох років безуспішних переговорів українська сторона зуміла домогтися зниження вартості імпортного газу.

    Згідно з доповненнями до десятирічного контракту Газпрому і НАК Нафтогаз України, підписаним 19 січня 2009 року, c початку 2014 ціна газу становитиме $ 268,5 за тисячу кубометрів. Це доповнення підписана у присутності президентів двох країн.

    Президент РФ Володимир Путін заявив, що це тимчасове рішення: " Маючи на увазі , що довгострокові , довготривалі домовленості мають і будуть досягнуті. Це стосується і поставок газу в Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі".

    Глава альянсу Нова енергія України Валерій Боровик зазначає, що ціни на газ на спотовому ринку Європи сьогодні не опускаються нижче $ 390 за тисячу кубометрів.

    "Навіть якщо Газпром отримає збільшення обсягів закупівель газу або створення консорціуму , ця угода вже буде вельми вигідною для російської компанії. Якщо вона отримає і те й інше, то з комерційної точки зору це буде перемога " , - говорить Боровик.

    Додамо, що 17 грудня в Москві під керівництвом президентів відбулося засідання російсько-української міждержавної комісії. У результаті був підписаний пакет з 14 документів.

    Нагадаємо, "Бізнес" писав раніше, що Путін знизив ціну на газ для України до 268,5 доларів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми