Фінанси. Гроші. Валюта Автор: uabiz Друкувати

Українці скоротили купівлю іноземної валюти

  • Джерело: epravda.com.ua.  → Ключові теги: Гроші, валюта

    У квітні цього року українці купили іноземної валюти менше, ніж продали.

    rknn60.jpgЯк повідомили в Нацбанку, чисте сальдо валютних операцій минулого місяця стало позитивним - 117,8 млн доларів, тоді як ще в березні воно було негативним (-2,7 млн доларів). Останній раз така ситуація спостерігалася ще в липні 2008 року - тоді профіцит ринку склав 54 млн доларів.

    "Обсяг продажу валюти населенням є стабільним вже тривалий термін - 1,1-1,2 млрд доларів на місяць, тоді як попит на неї постійно змінювався", - повідомляє "Економічна правда".

    Минулого року восени українці активно скуповували валюту, оскільки були високі політичні ризики, в жовтні попит на валюту досяг свого апогею - 3,34 млрд доларів (чиста купівля валюти склала 2,1 млрд доларів).

    Однак, адміністративні заходи НБУ, у тому числі введення обов'язкового продажу 50% валютної виручки, а також тривале збереження курсу в межах 8,1-8,15 гривень за долар заспокоїли панічні настрої населення, - пише видання.

    "Обіцянка ввести оподаткування операцій з валютою також вплинуло на зниження попиту, одночасно викликавши зростання продажу іноземної готівки на 30%. У підсумку в умовах зниження девальваційних ризиків скупка валюти в січні впала нижче 1,5 млрд доларів і з тих пір не піднімалася вище цієї позначки", - йдеться в повідомленні.

    На думку експертів, дана ситуація викликана як довгостроковими, так і тимчасовими факторами.

    За словами банкірів, влітку зростання попиту на валюту з боку громадян, які виїжджають за кордон, компенсується продажем валюти іноземними і внутрішніми туристами. Тому до осені вони не бачать причин для зміни ситуації на готівковому ринку.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми