Індустрія та великий бізнес Автор: admin Друкувати

Фондовий ринок Китаю втратив 750 мільярдів

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Фондовий ринок Китаю

    Фондовий ринок Китаю втратив 748 мільярдів доларів капіталізації за останні чотири роки.

    9878_2.jpgТаку цифру озвучило агентство Bloomberg.

    Втрати інвесторів за цей період виявилися більше, ніж у будь-якій країні світу.

    Основний індекс Шанхайської біржі Shanghai Composite знизився з серпня 2009 року на 43%, тим самим майже повністю знищивши все зростання, яке спостерігався в попередні 10 місяців.

    Гірше виглядав тільки грецький індекс ASE, відзначає видання.

    Для порівняння, фондовий індекс широкого ринку США S&P 500 після кризи зріс на 68% і оновив історичний максимум.

    Водночас Китай зробив найбільший в абсолютних цифрах внесок у відновлення світової економіки після кризи 2008-2009 років.

    Тим не менше, останнім часом темпи зростання Китаю істотно знизилися і опустилися до позначки в 7,5%. У 2000-ті роки середні темпи зростання ВВП КНР вимірювалися двозначними числами.

    Це є однією з причин, чому індекси місцевого ринку перестали рости.

    Свою роль також відіграє наджорстка фінансова політика влади Китаю, які різко обмежують кредитування, побоюючись перегріву економіки і неконтрольованого зростання боргу.

    Навпаки, в США та інших країнах монетарна влада як і раніше тримає ставки на дуже низькому рівні, що дозволяє фінансовим інститутам легко отримувати необхідні кошти, частина яких йде на фондовий ринок.

    На думку аналітиків, найближчим часом китайським біржам навряд чи загрожує сильне зниження, а й значного зростання чекати не варто, зазначає агентство.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми