Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Китайці спустили на воду український авіаносець, який купили за 20 $ млн

  • Джерело: zn.ua.  → Ключові теги: китай, кораблі, США, Україна

    Цей авіаносець був придбаний в України в 1998 році, потім модернізований. Він був введений в бойові ряди ВМС КНР у вересні 2012 року.

    kab.jpeg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці дадуть гроші на житло українським родинам

    Перший китайський авіаносець "Ляонін" повернувся в порт приписки Циндао на півночі КНР після завершення навчань у Південно-Китайському морі.

    За даними джерела в китайському Військово-морському флоті, авіаносець проходив комплексні випробування бойових систем корабля протягом 37 днів і тести досягли очікуваних цілей.

    Авіаносець супроводжували під час навчань два есмінці, два фрегати і літак. Також в розгортках брали участь субмарини.

    "Ляонін" на даний момент є єдиним авіаносцем армії КНР. Його китайська влада купили у України, який називався "Варяг" і дістався в 1993 році за договором між Україною і Росією.

    У квітні 1998 року недобудований авіаносець був проданий Китаю за 20 мільйонів доларів, нібито для будівництва плавучого центру розваг і казино.

    У Китаї "Ляонін" був модернізований і введений в бойові ряди ВМС КНР у вересні 2012 року. До 2020 року Китай має намір почати коштувати власні авіаносці.

    Після двох десятиліть збільшення військового бюджету Китай планує розробити повний військово-морський флот, який міг би захистити зростаючі економічні інтереси країни, яка оспорює території в Південно-і Східно- Китайських морях.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що китайська компанія-забруднювач побудує в Україні свій НПЗ



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми