Новини Автор: admin Друкувати

Як відкрити магазин дитячого взуття - покроковий бізнес план

  • Джерело: businessua.com.

    Більшість підприємців, які тільки вирішили зайнятися бізнесом, часто не можуть прийняти рішення, в якому напрямку доцільно почати роботу. Як правило, потрібно підбирати справу, пов'язану з торгівлею - це практично безпрограшний варіант. Крім того, буде потрібно визначитися з категорією продукції, затребуваної споживачами. Непоганою ідеєю буде торгова точка, що спеціалізується на продажу дитячого взуття.

    Оцінка ринку

    Безумовно, абсолютно кожен бізнесмен ставить запитання: чи рентабельно займатися подібною справою? На нього відповісти нескладно. Такий захід, як відкрити інтернет-магазин дитячого взуття з нуля - це нескладне заняття з відмінними перспективами. Перерахуємо деякі позитивні сторони бізнесу:

    1) Регулярні продажі. Кожна родина завжди купує для своєї дитини кращу продукцію.

    2) Високі обсяги виручки. Діти дуже швидко ростуть, тому дуже часто їм потрібно купувати кілька пар взуття на один сезон. У дорослих такого не буває.

    3) Реалізація всього товару по його реальної вартості. Не буде потреби організовувати розпродаж, адже серед подібної продукції немає особливих відмінностей.

    Крім того, в зв'язку з ростом народжуваності збільшуються і збут дитячого взуття. Тепер розберемося, як пори року впливають на торгівлю. Традиційно пік продажів доводиться на серпень-листопад. Можна впевнено заявити, що магазин дитячого взуття як бізнес буде для вас рентабельніше всього саме в цьому місяці, тому відкриття оптимально підгадати на кінець літа.

    Коли з'ясувалося, що такий вид діяльності має тільки позитивні сторони, варто задуматися про подальшу роботу. У цьому бізнесі практично немає відмінностей від інших видів комерції. Принцип маркетингу зрозумілий і простий: кожному покупцеві хочеться мати недороге, але якісне взуття. Тому перед тим як відкривати справу, потрібно ретельно підбирати асортимент вашої продукції - рекомендує власниця дитячого інтернет-магазина teremok.com.ua/ua Олена.

    Коли ви будете вибирати товар, важливими факторами тут стануть кліматичні умови і фінансова спроможність жителів міста. Далі, знадобиться знайти постійних постачальників, адже в вашому місті їх може бути кілька. Спочатку, коли ваш бізнес ще не відбувся, найкраще вибрати одного перевіреного і надійного партнера. Крім того, доброю думкою буде і придбання франшизи. Цей варіант дозволить дещо скоротити стартові вкладення.

    Організація юридичних нюансів

    Починати діяльність оптимально з переходу на легальне становище. Для такого бізнесу рекомендується оформляти ФОП 1 ч 2 група. Крім того, вибір спрощеної системи дозволить скоротити виплати податків і спростити ведення звітності підприємства. Правда, такий вид оподаткування буде доступний лише при дотриманні певних нормативів на число персоналу і розміру виручки.

    Приміщення для магазину

    Звичайно ж, ще до початку роботи слід підібрати відповідне приміщення для торгівлі. Рекомендується доглянути точку в центральних частинах міста або в торгових комплексах. Головний фактор - зручність розташування і хороша прохідність. Взяти в оренду приміщення під бутик у розважального комплексу буде навіть вигідніше, ніж в торгових центрах. Адже тоді відпадає необхідність у витратах грошей і часу на отримання допусків та дозволів, оскільки організація-орендодавець займається цим за свій рахунок. Такі варіанти оренди можна знайти за 300-600 доларів США.

    Для торгівлі вам вистачить площі, розміром в 40-65 квадратних метрів. У приміщенні повинні бути всі зручності: світло, вода, стік і вентиляція. Також, крім торгового залу, потрібно передбачити місце для відпочинку співробітників і склад. Само собою, санвузол для персоналу і відвідувачів, скоріше, вимушена необхідність.

    Інтер'єр

    Оформлення інтер'єру потребуєть окремої уваги. Враховуйте, що потенційна аудиторія - це діти. Так що, постарайтеся створити обстановку, де їм не буде нудно. Наприклад, можна зробити в магазині барвисті полки або зобразити на них героїв улюблених мультфільмів. Великий екран на стіні допоможе запобігти капризи під час примірки взуття. Також можна придумати для персоналу незвичайні костюми, які неодмінно сподобаються дітям.

    Одним словом, тут можливо повне прояв творчості і креативу. Правда, не забувайте, що всі матеріали для внутрішньої обробки повинні бути зносостійкими, гіпоалергенними і негорючими. Як правило, на ремонт і перепланування простору доведеться витратити близько 3-5 тисяч доларів, або можно зробити економ ремонт.

    Меблювання і техніка в зал

    Спочатку обговоримо список основного оснащення вашого закладу. Він повинен включати приблизно такі позиції:

    - підлогові стенди;

    - виставкові відкриті системи зберігання;

    - засклені вітрини;

    - пуфи;

    - примірочні;

    - постілки;

    - ККТ;

    - окремий прилавок для оформлення покупки;

    - ПК.

    Зазначені вище торгове обладнання для магазину дитячого взуття - це вкрай необхідна техніка, без якої не обійтися. Крім того, слід придбати зручну м'які меблі і для дорослих. Коли ви будете займатися обладнанням, звертайте увагу на барвисті і яскраві тони виробів. Приємна атмосфера буде залучати покупців.

    Отже, витрати на все необхідне складуть близько 4- 5 тисяч доларів. Також вам потрібно буде оформити вивіску для магазину і придумати, як його назвати. Найкраще вибирати назву по імені кого-то з мультяшних героїв або з казок, наприклад «Теремок» або «Червона Шапочка».

    Асортимент і постачальники

    Тепер потрібно визначитися, що буде на вітрині вашого магазину. Тут може бути безліч варіантів, але краще за все підібрати найбільш ходові товари:

    - легкі тапочки;

    - туфлі і черевики;

    - взуття для спорту або активного відпочинку (мокасини, кеди, кросівки);

    - літнє взуття (босоніжки, туфлі, крокси, в'єтнамки);

    - зимові варіанти обувки (дутики, шкіряне взуття);

    - гумові чобітки;

    - сезонний асортимент для немовлят;

    - засоби для догляду.

    Бажано, щоб вся продукція, яка буде присутня на прилавках магазина, охоплювала різні вікові категорії: немовлят, дошкільнят, учнів молодшої та середньої школи, підлітків. Причому потрібно періодично доповнювати колекцію.

    Коли ви вирішите відкривати власний магазин, вам потрібно знайти постачальників. Якщо в районі вашого проживання немає прямих виробників такої продукції, є великий ризик стати залежними від монополії оптовиків-перекупників. Адже іноді складаються ситуації з простроченням поставок і позапланового збільшення вартості закупівель, а ви не зможете запропонувати відвідувачеві, то, що йому потрібно. Звичайно, найкращим варіантом буде тісна співпраця безпосередньо з підприємством-виробником. Адже подібний варіант партнерства дозволить добре заощадити на постійних великі закупівлі і дасть впевненість у відсутності позаштатних ситуацій. Стандартний обсяг сезонного товару обійдеться близько 5 000-10 000 доларів США.

    Співробітники магазину

    Отже, тепер розберемося, як і кого потрібно приймати на роботу. Є кілька порад з цього приводу. Для вашого магазину цілком вистачить 1-3 менеджерів-консультантів. Керуючий буде один, і, найкраще, з вищою освітою і досвідом роботи. Консультанти повинні посміхатися, бути ввічливими з клієнтами і мати приємну зовнішність. На виплати заробітної плати персоналу потрібно враховувати суму в 500-1000 $.

    Фінансове планування проекту

    Відкрити власну торгову точку з таким ходовим товаром - це не дуже важка справа. Але більшість підприємців відмовляються від подібної витівки через відсутність солідного стартового капіталу. Хоча завжди можна заощадити і зменшити цю суму. Ми наведемо лише приблизні розрахунки, так як все тут залежить від виду продукції і регіону роботи.

    Спочатку розберемо які будуть витрати на відкриття бізнесу (вартість приблизна):

    - оформлення - 200 грн;

    - ремонт - 150 000 грн;

    - товар (3 місяці) - 200 000 грн;

    - маркетинг, реклама - 20 000 грн;

    - обладнання - 70 000 грн;

    - інші витрати - 50 000 грн.

    Починаючи роботу, потрібно вкласти в справу мінімум 490 000 гривень, або в еквіваленте 18 тисяч доларів США. Коли ви не маєте такими засобами, для отримання позики необхідно створити бізнес-план. Дитяче взуття буде для вас рентабельним справою, якщо підійти до вирішення всіх завдань відповідально і виважено. Визначимо розміри щорічних інвестицій в проект.

    Зазвичай їх перелік наступний:

    - оренда приміщення - 120 000 грн;

    - комунальні послуги - 15 000 грн;

    - реклама та вдосконалення магазину - 30 000;

    - покупка взуття та аксесуарів - 700 000 грн

    - заробітна плата посилання - 200 000 грн;

    - податки - 35 000 грн;

    - інші витрати - 70 000 грн.

    За рік доведеться витратити 1 170 000 гривень. При уявній величині цієї суми, валовий дохід дозволить повністю перекрити всі витрати. Адже щомісячна виручка буде близько 200 000 гривень, що за рік складе 2 400 000 грн. Тобто, чистий прибуток буде дорівнює 1 200 000 грн. При правильній роботі і своєчасному оновленні моделей ваше починання окупиться за 12 місяців. Бізнес-план магазину дитячого взуття, приклад якого представлений тут, складений за мінімальними вимогами. У кожного підприємця будуть різні витрати - це залежить від регіону, концепції справи, ресурсів на старті.

    Залучення перших відвідувачів

    Всі розрахунки готові, товар на полицях, а що ж робити далі? Важливий пункт - це створення клієнтської бази. Адже політика маркетингу часто визначає успіх і рентабельність всього підприємства. Широко використовуйте всі можливості реклами: оголошення в газету, на радіо, оформлення яскравої вивіски, роздача флаєрів на вулицях, свій сайт. Взагалі, створити інтернет-магазин буде відмінним рішенням для новачка. Також можна влаштувати невелику акцію по відкриттю закладу, запропонувавши відвідувачам дисконтні карти і різні бонуси.

    Одним словом, намагайтеся максимально просувати свій бізнес. Дитяче взуття - це успішний захід, яке не потребує колосальних трудовитрат в процесі роботи. Головне, наповнити заклад відвідувачами і підтримувати його позитивний імідж.

    Безумовно, докладне вивчення бізнесу і його правильна організація забезпечать успіх цього заходу. Адже справа виглядає досить рентабельним і може бути дуже перспективним і прибутковим.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024 Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024
Криптомедіа Incrypted організовує один із найзнаковіших і наймасовіших криптоівентів уже вчетверте. Цього року Incrypted Conference відбудеться в нові...
Військторг – якісне спорядження за доступними цінами Військторг – якісне спорядження за доступними цінами
Військторг –  інтернет-магазин військового спорядження та амуніції. Пропонує великий вибір товарів для потреб військовослужбовців, мисливців та усіх, ...
Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024 Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024
З початком 2020-х років індустрія автомобілебудування переживає шалений період інновацій та електрифікації. У світі, де більше уваги приділяється смар...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми