Новини Автор: admin Друкувати

Секрети зимової риболовлі в Україні

  • Джерело: businessua.com.

    Ловити рибу взимку - ціле мистецтво, освоєння якого має проходити поступово. Тут є дуже багато усіляких нюансів, тому починати з місця в кар'єр аж ніяк не можна. Перш за все, зимова риболовля дуже відрізняється від літньої. Настільки, що її вважають окремим видом спорту й відпочинку. То як підготуватись до неї і отримати максимальний улов? Про це далі.

    7537_zimova-ribolovlya.jpg (51.68 Kb)

    Отже, спочатку слід подбати про власну безпеку. Рекомендуємо обрати спеціальний утеплений костюм на httрs://aquamania.ua/odezhda/kostjumi/, в якому вам буде набагато комфортніше. Така "дихаюча" модель підійде не лише для риболовлі, але й зимового полювання на відкритій місцевості. Окрім цього, при собі слід мати змінний одяг та взуття.

    Постарайтесь завжди вибиратись на риболовлю в компанії із щонайменше двох-трьох людей. Усе тому, що ризик будь-яких ускладнень наодинці зростає в рази. Також завжди сповіщайте рідних та знайомих, куди саме і на скільки часу ви вирушаєте. Це базові поради, про які не можна забувати.

    Ще одна основа, котру вчать із дитинства: заборонено виходити на тонкий лід або той, що хоч трохи рухається на воді. Як правило, початківці дотримуються її, а от досвідчені рибалки почасти нехтують і дарма. В жодному разі не працюйте на пізньому українському льоді. Після прибуття уважно роздивіться поверхню і спробуйте її промацати на предмет ущільнень.

    Зі спорядження варто взяти мотузку середньої довжини, теплу ковдру чи плед, льодобур, плішню (палиця з гострим гачком), багор (те, чим рубають лід), а також вудку із волосінню понад 0,2 мм. Руслові ями робляться у впадинах, які буває знайти не так просто.

    На перших порах можна ловити рибу разом з іншими групами, однак таке заняття буде малоефективним. Після освоєння азів радимо переходити на неосвоєні місця, де має бути кращий улов. Особливу увагу приділіть приманці, котра для зимової риболовлі є іншою. Можна або взяти вже готову, або зробити власноруч. Кожна риба поводиться по-своєму і це обов'язково слід враховувати.

    Важливим аспектом зимової риболовлі є буріння лунок. Постарайтесь навчитись робити їх швидко, адже це збереже вам дорогоцінні сили та час. Самі лунки мають мати вигляд зрізаного конусу, який перевернули догори ногами. Діаметр ж може різнитись, але складає приблизно 17-25 см. Краї оббийте так., щоб так не залишилось гострих кінців. Найкращий варіант - це кілька лунок та зимова оснастка для усіх.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми