Суспільство Автор: admin Друкувати

В Україні створять унікальний електронний детонатор

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: детонатор, Імпульс

    Казенне підприємство “Шосткінський казенний завод “Імпульс”, що входить до складу Державного концерну “Укроборонпром”, спільно із російським підприємством, створюють унікальний електронний детонатор. Про це повідомили у прес-службі Концерну.

    9025_1.jpg

    Згідно повідомлення, на КП ШКЗ “Імпульс” вже пройшли контрольні випробування електронного детонатора.

    Раніше “Імпульс” забезпечував підприємства добувної промисловості традиційними засобами ініціювання вибуху, в основному електричними. Пізніше на підприємстві освоїли і запатентували систему неелектричного підривання. Наступним кроком стали спільні з російськими представниками Томського приладного заводу пошуки нових технологій у виробництві засобів ініціювання. Результат роботи — контрольні випробування електронного детонатора спільного виробництва.

    Директор “Імпульсу” Євген Чернов зазначив: “Ми виходимо на фінішну пряму до початку серійного виробництва електронного детонатору. Після цього можна буде говорити, що „Імпульс“ виготовляє всі існуючі види вибухівки для гірничорудної промисловості, будівництва та металургії. А це, в свою чергу, абсолютно нова якість вибухових робіт”. За словами Євгена Чернова, електронні детонатори допоможуть розширити ринок збуту і збільшити конкурентноспроможність КП ШКЗ “Імпульс”.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує контрактна армія

    На випробуваннях були присутні представники російської сторони: заступник генерального конструктора Томського приладного заводу Віталій Саяпин і провідний інженер заводу Олександр Богдан. Російська сторона постачає електронний вузол. Інші ж складові та збирання електронного детонатору відбувається на “Імпульсі” .

    Олександр Богдан пояснив, чому свій вибір зупинили саме на Шосткинському заводі: “На сьогодні в Росії таких виробів не виготовляють. Ми обрали в якості партнера Шосткинський завод „Імпульс“ і не помилилися. Якість комплектуючих „Імпульсу“ виявилася високою. Таких систем і в такому комплексі в світі ніхто не виробляє. Це унікальна комбінація”.

    Представники підприємств-споживачів відзначили, що перевагою є відсутність в електронних детонаторах проводів. Це дозволяє здійснювати вибухи через одну мілісекунду (одна тисячна секунди). Чим менший проміжок між вибухами, тим краща якість дроблення породи.

    Новий виріб буде користуватися попитом на рудниках і гірничо-збагачувальних підприємствах, на будівельних кар’єрах, для спецробіт при звалюванні споруд. Після успішного завершення промислових випробувань електронний детонатор сертифікується, після чого і буде видано офіційний дозвіл на масовий випуск і використання.

    За словами Є.Чернова, з часом електронні детонатори стануть найбільш застосовуваними. Це технологічно новий вид засобів ініціювання, який більш безпечний як при виготовленні, так і при транспортуванні.

    Президент Міжвідомчої асоціації підривників України Іван Махоня підкреслив: “Втілення цієї ідеї буде серйозним проривом у вибуховій справі, до цього йде увесь світ. Років через десять ми будемо працювати виключно електронними системами, оскільки вони надійніші, точніші, більш прогнозовані. І тут „Імпульс“ буде поза конкуренцією”.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми