Тарифи. Ціни. Штрафи Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Інженер з Нью-Йорку заробив $ 50 млн на креативі інтернет-користувачів

  • Джерело: forbes.ua.  → Ключові теги: ідеї для бізнесу, IT технології, інтернет

    Американська компанія "Quirky", що заробляє на виготовленні простеньких товарів для дому має у своєму штаті менше 200 працівників. Засновник компанії Бен Кауфман очікує, що цього року виручка його дітища досягне $ 50 млн.

    kverki.jpg

    Але насправді людей, які беруть участь у розробці її продуктів набагато більше.

    Усе, що продається під брендом Quirky, вигадали користувачі інтернет-спільнот, до якого входить понад півмільйона людей.

    Його учасники в інтернеті пропонують ідеї, які обговорюють в коментарях, а найкращі виносять на голосування. Ті проекти, що набрали найбільшу кількість голосів втілюють у життя.

    Читайте також: Де брати ідеї для бізнесу

    Завдяки такій організації "Quirky" створила такі хіти, як гнучкий подовжувач - змійка Pivot Power, до якого можна підключати вилки будь-якого розміру, модульні пластикові ящики Crates для зберігання речей і контейнер для круп Silo з оригінальним дозатором.
    Більшість продуктів "Quirky" продається у великих американських роздрібних мережах.

    "У нас була можливість поєднати відразу кілька автоматизованих систем, - згадує 30-річний ІТ-директор компанії Натан Сміт.

    За його словами, вони з самого початку знали, що формат компанії, де є багато людей вручну приймає замовлення - не для них. Вони шукали, як розробити автоматизовані системи, які зможуть функціонувати самі по собі.

    Один з найпопулярніших продуктів Quirky - Bandits, гумка з гаком. Нею можна, наприклад, скріпити олівці чи інші предмети. Ця штука Bandits коштує $ 10. Спочатку ідея здалася настільки простою що на сайті Quirky її висміяли. Але через три місяці Bandits потрапила на полиці магазинів.

    "У більш великої компанії це могло б зайняти роки - розробка, оцінка ринку, тестування. Це обійшлося б набагато дорожче, а ризик провалу проекту був би вище", - підкреслив Сміт.

    "Ти робиш припущення, що такий-то продукт буде популярний, але навіть якщо ідея прогорить, вона не обернеться для тебе фінансовим крахом", - згадує перші кроки молодий директор.

    Сміт вважає, що незабаром з'явиться чимало клонів Quirky, які впроваджують в життя ідеї онлайн-спільнот.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми